Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul'da turiste tacizle suçlanan taksiciye tahliye
        .png
        .png

        Habertürk muhabiri Serdar Kulaksız’ın haberine göre,İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya 12.5 yıldan 25 yıla kadar hapis talebiyle tutuklu yargılanan sanık B.T., getirildi. Duruşmaya müşteki Nioron S., ise katılmadı.

        Müşteki Nioron S.’nin celse arasında gelerek ifade verdiği ve şikayetçi olmadığını öğrenildi.

        DURUŞMANIN BASINA KAPALI YAPILMASINI TALEP ETTİ

        Sanık avukatı duruşmanın basına kapalı yapılmasını talep etti. Mahkeme, duruşmaların aleni yapılmasının gerektiğini, yasal ve yeterli bir neden bulunmadığından talebin reddedildiğini belirtti.

        "SORUN YAŞASAYDI ARAÇTAN İNERDİ"

        Duruşmada ifade veren sanık B.T., müştekinin bir alışveriş merkezinin önünden taksiye bindiğini belirterek, “Ön koltuğa kendi isteğiyle bindi. Ben söylemedim. O gün trafik çok yoğundu. Beşiktaş’a yarım saatte gittik. Varacağımız yere çok az mesafe kaldığını isterse yürüyerek gidebileceğini söyledim. Araçta benimle sorun yaşasaydı. Araçtan inerdi” dedi.

        "ŞAKA OLSUN DİYE 40 TL DEDİM"

        “Gideceği yer için 30 TL’ye anlaştık. Yaklaştığımızda ne kadar dedi. Bende şaka olsun diye 40 TL dedim. Kendisi tepki gösterdi. Bende şaka olduğunu ücretin 30 TL olduğunu söyledim. Kendisine 70 TL para üstünü verdim. İngilizce iyi bilmiyordum. Kendisi de iyi Türkçe bilmiyordu. Kendimizi iyi ifade edememiş olabiliriz. Ayrıca bu olay Çarşamba günü oldu. Pazar’a kadar kendisi şikayetçi olmamış. Ben karakola kendim gittim” dedi.

        TAHLİYE EDİLDİ

        Mahkeme, iddianamede yer alan suçlamaların vasıf değiştirme ihtimali, suçun vasıf ve mahiyeti, sanığın tutuklu kaldığı süreyi de göz önüne alarak tahliyesine karar verdi. Mahkeme ayrıca suçlamayla ilgili olarak uzlaştırma yapılması için dosyanın Uzlaştırma Bürosu’na gönderilmesine karar verdi.

        Tayland uyruklu turistte cinsel tacizde bulunarak fazla ücret aldığı öne sürülen taksi şoförü B.T., hakkında “Cinsel Taciz ve Nitelikli hırsızlığa teşebbüs” suçundan 12.5 yıldan 25 yıla kadar hapis talebiyle dava açılmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ