Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık İstanbul'da yağ aldırmak için ameliyat olan Şerife Yavuz hayatını kaybetti

        Belden aşağısında aşırı yağlanma şikayeti olan Şerife Yavuz, ameliyat olmak için çok düşündü. 30 yaşındaki Şerife öğretmen, başarılı geçtiği söylenen operasyonun ardından hayatını kaybetti.

        'FİL HASTALIĞINA YAKALANABİLİRSİN' DENİLİNCE AMELİYAT OLMAYA KARAR VERDİ

        Show Haber'de yer alan habere göre; Muş'ta görev yapan 1 çocuk annesi olan Yavuz'a doktorlar, iddiaya göre; fil hastalığına yakalanabileceği uyarısında bulununca ameliyat olmaya karar verdi. Öğrencileriyle vedalaşarak İstanbul'a gelen Şerife Yavuz, özel bir hastanede ameliyat oldu.

        Şerife Yavuz'un eşi Fatih Yavuz, "Ameliyat bittiğinde doktor odaya geldi ve ameliyatın çok başarılı geçtiğini söyledi. Ücretini talep etti ve önceden anlaştığımız 30 bin lirayı nakit olarak elden verdim" dedi.

        REKLAM

        Yavuz'dan tam 14 kilo yağ alındı, karın germe ameliyatı yapıldı. Ameliyattan sonra ablasına götürülen Yavuz, gece 03.00'ten sonra rahatsızlanmaya başladı.

        ŞERİFE YAVUZ "AĞRIM VAR" DEDİ AMA...

        Şerife Yavuz'un ablası Hanife Kaya, "Şerife ağrım çok diyordu. Doktor Hanım ise 'Hayır. Kanı, her şeyi normal' dedi. Dudakları bembeyaz, peçete gibiydi, parmağından veya başka bir yerinden kan almadılar. Saat 07.00 gibi kendinden geçti. Şerife'nin solunumu durdu" dedi.

        Fatih Yavuz, ise "Sabah 07.00 gibi baldızımın telefonuyla uyandım, 'Yetiş! Şerife gidiyor' dedi. 8'de vardığımda odasının önü çok kalabalıktı. Doktorlar, hemşireler vardı. Güvenlik ordaydı, beni odasına sokmadılar. Bir saat odada müdahale edildi" şeklinde konuştu.

        KAN KAYBI YÜZÜNDEN KALBİ DURDU

        Kan kaybı nedeniyle kalbi duran Şerife öğretmen, hayatını kaybetti.

        "Benim eşim ölüme terk edilmiştir, hiçbir müdahale yapılmamıştır. Öksüz kalan yavrumun hakkını yerde bırakmayacağım" diyen Fatih Yavuz, Yargı'dan gelen haberle bir kez daha yıkıldı.Sadece ameliyatı yapan doktora dava açılmış, hastane kusursuz bulunmuştu.

        Avukat Ahmet Çetinkaya, "Doktor ameliyatı yapar sonrasında yapılması gerekenleri hastanın dosyasına yazar ve hastane bunu takip eder. Savcılık hastane kusursuz dedi ve doktor hakkında dava açtı. Hastane yetkilileri hakkında takipsizlik kararı verdi. Biz Ağır Ceza Mahkemesi'ne itirazları yaptık" açıklamasında bulundu.

        DOKTORUN HAPSİ İSTENİYOR

        Savcılık, ameliyatı yapan doktorun taksirle ölüme sebebiyet vermekten 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

        Şerife Yavuz'un ailesi, hastane aleyhine 2 buçuk milyon liralık tazminat davası açtı. Ameliyatı yapan doktorun avukatı ise genç öğretmenin ölümünde tek kusurlu müvekkilinin olmadığını iddia etti.

        Şüpheli doktorun avukatı Mahir Başarır ise açıklamasında "Hasta 12 saat boyunca dört ünite kan kaybediyor, yoğun bakım ünitesi bunu anlamıyor" dedi.

        Şerife öğretmenin ailesi çıkacak kararı bekliyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ