Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı İstanbul'daki baltalı maganda için 3 yıl hapis istemi

        TEM Otoyolu'nda, otomobilinin camından çıkardığı baltayla yanında seyreden kamyon sürücüsüne saldıran şoför “ silahla tehdit” suçundan tutuklandı. Tutuklanmasının ardından da 17 gün içinde tahliye edildiği ortaya çıktı. Savcılık tamamladığı soruşturmasında o şoför için “olası kastla trafik güvenliğini tehlikeye atmak” suçundan 3 yıla kadar hapis cezası talep etti.

        Habertürk'ten Arzu Kaya'nın haberine göre, İstanbul Ümraniye’de, 9 Mayıs günü TEM otoyolunda seyir halindeki kamyona baltayla saldıran otomobil sürücüsü Murat Okuyucu hakkındaki soruşturma tamamlandı.

        BALTAYLA SALDIRDI

        Saldırganın otomobilinin camından çıkardığı baltayla yanında seyreden kamyon sürücüsünü tehdit ettiği görüntüler sosyal medyada yayınlandı. Görüntüleri inceleyen Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Sivil Trafik ekipleri, aracın sürücüsü Murat Okuyucu’yu gözaltına aldı.

        PARA CEZASI UYGULANDI

        Sürücüye, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun “sürücülerin trafiği aksatacak veya tehlikeye sokacak şekilde ardı ardına birden fazla şerit değiştirmeleri” ile “araçları kamunun rahat ve huzurunu bozacak veya kişilere zarar verecek şekilde saygısızca sürme” maddesi gereğince bin 110 lira para cezası uygulandı.

        “AMACIM BENİ SAVUNMASIZ GÖRMESİN DİYEDİR”

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Murat Okuyucu, kamyonun trafikteyken kendisini sıkıştırdığını öne sürdü. “Bana küfretti. Böcek gibi ezerim seni dedi. Oruçlu olmam nedeniyle sinirlendim. Bana sopa fırlattı. Aracımın sağ arka tarafına denk geldi. Ben de kendi aracımda bulunan baltayı gösterdim. Buradaki amacım beni savunmasız görmesin diyedir” dedi. Aracında balta bulundurmasının sebebini ise haftasonu gittiği piknikten kalması nedeniyle olduğunu belirtti.

        ARACINI DURDURUP BAGAJDAN BALTA ALMIŞ

        Bunun üzerine baltanın aracının ön tarafında bulunduğu hatırlatılan Murat Okuyucu, “Balta bagajdaydı. Araç beni sıkıştırınca aracı geçtim. Aracımı da kenara çekip bagajdan baltayı çıkardım. Sonra baltayı kendisine gösterdim. Çok pişmanım” diye konuştu.

        TUTUKLANDI AMA…

        İfadesinin ardından tutuklanma talebiyle mahkeme sevk edildi. Mahkeme, Murat Okuyucu’nun “silahla tehdit” suçundan tutuklanmasına karar verdi. Tutuklanan sürücünün 17 gün sonra tahliye edildiği ortaya çıktı.

        ÖN GÖRMESİNE RAĞMEN ISRAR ETTİ

        Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, seyir halinde olan Murat Okuyucu trafikte kendisini sıkıştırdığı iddia ettiği kamyonete aracında taşıdığı ve silahtan sayılan balta ile aracın camını açarak tehdit etmek amacıyla saldırdı. Okuyucu’nun baltayı şoför koltuğu camından çıkararak sallamaya başladı ve zaman zaman aracın hakimiyetini kaybetti. Savcılık saldırganın, başka bir suçun meydana geleceğini ön görmesine rağmen eyleminde ısrar ettiğini vurguladı.

        3 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

        Baltalı saldırganın tutuklandığı suçtan takipsizlik kararı veren mahkeme, gerekçe olarak isetehdidin yöneltildiği kişinin belli olmamasını gösterdi.Murat Okuyucu,“olası kastla trafik güvenliğini tehlikeye sokma” suçundan 4 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakim karşısına çıkacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ