Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İtalya'da sel felaketinde en az 8 kişi hayatını kaybetti! F1 Emilia Romagna Grand Prix'si iptal edildi
        1

        İtalya'nın orta kuzey kesimindeki Emilia Romagna bölgesinde şiddetli yağışlar sonucu meydana gelen sellerde en az 8 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

        2

        Denizcilik ve Sivil Savunma Bakanı Nello Musumeci, Emila Romagnayı vuran sel felaketine ilişkin yaptığı açıklamada, Bölgedeki tüm nehirlerin taştığını ve 24 beldenin sular altında kaldığını belirtti.

        3

        1,5 YILDA YAĞMASI GEREKEN YAĞIŞ...

        Musumeci, bölgeye 1,5 yılda yağması gereken yağış miktarının son 36 saat içerisinde düştüğü bilgisini paylaştı. Bölgesel tren seferlerinin durduğunu ifade eden Musumeci, bölge halkına da bulundukları yerden ayrılmamaları çağrısı yaptı.

        4

        Japonya'daki G7 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere yolda olan Başbakan Giorgia Meloni'nin, hükümet olarak Emilia Romagna'daki durumu yakından takip ettikleri ve bölgede gerekli olması halinde acil önlemlerin alınması konusunda hazır oldukları mesajını gönderdiği bildirildi.

        5

        Bu arada, bölgede 50 bin kişiye elektrik verilemediği basına yansıdı.

        6

        Bölgedeki tüm nehir ve derelerin şiddetli yağış sonucu taştığı aktarılırken Faenza, Cesena ve Riccione gibi kentlerde cadde ve sokakların sular altında kaldığı görüldü.

        7

        BAZI BÖLGELERDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

        Bölgede iletişimde ciddi aksaklılar olduğu, pek çok yerde elektrik kesintilerinin yaşandığı ve durumu kritik bazı yerlerde okullarda eğitim öğretime ara verildiği ifade edildi.

        8

        F1 İPTAL EDİLDİ

        Diğer yandan, Formula 1 yönetimi, Emilia Romagnadaki sel felaketi dolayısıyla 19-21 Mayısta Imolada yapılması gereken Emilia Romagna Grand Prixsinin iptal edildiğini açıkladı.

        9

        F1'den yapılan açıklamada, en az 8 kişinin ölümüne ve 5 bin kişinin Emilia Romagna bölgesinden tahliye edilmesine yol açan sel nedeniyle, yerel otoriteler ve organizatörler arasında toplantı gerçekleştirildiği belirtildi.