Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Afganistan son dakika haberleri! Taliban'dan kaçanlar nereye gidiyor? Afganistan'da son durum
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Taliban Afganistan'da 20 yıl sonra iktidarı tekrar ele geçirmek üzere…. Dün başkent Kabil'e her yönden girdiğini duyuran Taliban, kentten ayrılmak isteyen herkese güvenli geçiş sağlanabileceğini söyledi. Bu duyurunun ardından Taliban’dan kaçmak isteyen kişilerin yollarda ve havalimanında yoğun bir kalabalık oluşturduğu gözlemlendi.

        Birçok ülke Afganistan'daki vatandaşlarının ülkeden ayrılmasına yardımcı olurken, Kabil’deki kişilerin hangi uçaklarla nerelere gittikleri merak konusu oldu. Kabil Uluslararası Havalimanı’nda dünden bu yana oluşan uçuş trafiğini derledik…

        Flightradar24 sitesindeki verilere göre, 15 Ağustos tarihinde öğleden sonra Afganistan'a ait Kam Air şirketinin başkent Kabil’den Afganistan'ın farklı kentlerine uçuş gerçekleştirdiği görülüyor.

        REKLAM
        .png
        .png

        Pakistan Uluslararası Havayolları'nın ise İslamabad seferini ertelediği belirtiliyor.

        Dün akşam saatlerinde Kabil Uluslararası Havalimanı'ndan Delhi ve İslamabad uçuşları gecikmeli olsa da gerçekleşti. Emirates'e ait Dubai uçuşu ise ertelendi.

        Bu sabah saatlerinde ise Afganistan'a ait Kam Air, Bakhtar Afgan Havayolları ve Ariana Afgan Havayolları'nın Mezar-ı Şerif, Zaranj, Herat, Kunduz ve Kandahar kentine uçuş gerçekleştirdi.

        .png
        .png

        THY de Afganistan'ın başkenti Kabil'e uçuşlarını erteledi. Afganistan'dan ayrılmak isteyen vatandaşların tahliyesi için gönderilen THY'ye ait uçağın, 324 yolcuyla İstanbul'a dönmesi bekleniyor.

        Yine sabah saatlerinde çeşitli havayolları Kabil'den Delhi'ye ve İslamabad'a gerçekleşecek uçuşları iptal etti.

        .png
        .png

        Öğleden sonra ise Bakü, Dubai ve Delhi uçuşlarının gerçekleşmesi planlanıyor.

        AMERİKAN UÇAĞININ KANATLARINA TUTUNMAYA ÇALIŞTILAR

        Kabil Havalimanı'nda kaçmaya çalışan bazı kişilerin pistten kalkan Amerikan uçağının kanat ve iniş takımına tutunmaya çalıştığı ve bazı kişilerin uçaktan düştüğü görüldü.

         1994'ten bugüne Taliban
        1994'ten bugüne Taliban Haberi Görüntüle
         Taliban Kabil'de: Afganistan'da son durum!
        Taliban Kabil'de: Afganistan'da son durum! Haberi Görüntüle

        "TÜRKİYE'NİN KABİL HAVAALANI'NI KONTROL ETME PLANI İPTAL OLDU" İDDİASI

        Reuters'ın iki Türk güvenlik kaynağına dayandırdığı haberine göre, Türkiye NATO'nun çekilmesinden sonra Kabil Havaalanı'nın kontrolünü ele alma planlarını bıraktı; ancak Taliban'ın talep etmesi halinde teknik ve güvenlik desteği sağlamaya hazır.

        Kaynaklardan biri, havaalanındaki "tam kaos" sonucunda "Türk askerlerinin havaalanının kontrolünü ele alma süreci otomatik olarak durduruldu" dedi.

        İsminin açıklanmaması kaydıyla konuşan kaynak, "Ancak Taliban teknik destek isterse, Türkiye havaalanında güvenlik ve teknik destek sağlayabilir" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ