Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kadir Gecesi kandil mesajları! Kadir Gecesi ile ilgili sözler: En anlamlı ve güzel kandil mesajları
        1

        Kur'an'ı Kerim'in ilk kez indirilmeye başladığı gece Kadir Gecesidir. Bin aydan daha hayırlı olduğu müjdelenen Kadir Gecesini idrak ediyoruz. Milyonlarca mümin hem Kadir Gecesini en güzel şekilde idrak etmek hem de sevdiklerine Kadir Gecesi ile ilgili güzel sözler göndermek istiyor. İşte en güzel Kadir Gecesi mesajları...

        2

        KADİR GECESİ MESAJLARI VE SÖZLERİ

        Allahım bizleri rahmetinin o engin lütfuyla bağışla, bize merhamet et. Bize hidayet ver ve sıratı müstakimden ayırma. Hayırlı kandiller. Kadir Geceniz mübarek olsun.

        Kadir Gecenizi kutlar, her şeyin gönlünüzden geçtiği gibi olmasını temenni ederim. Kadir geceniz mübarek olsun.

        3

        Geçmişin bugünle, ışığın gölgeyle umudun gerçekle, üzüntünün neşeyle, öfkenin sevgiyle barıştığı nice Kadir Gecelerine.

        Allahım bu günler içinde Kadir gecesi barındıran günler. Benim günahım çok ama bu günahsız yavrularımızın hürmetine. Medrese-i Yusufiye'deki abilerimize ablalarımıza tahliye ve beraat nasip et inşallah.

        4

        Peygamberimiz Kadir gecesinde nasıl dua edebileceğini soran Âişe vâlidemize şöyle demesini tavsiye etmiştir: Allahümme, inneke afüvvün tühibbü'l-afve fa‘fü annî (Ey Allahım! Sen şüphesiz çok affedicisin, affetmeyi seversin, beni affet) (Tirmizî, “Da‘avât”, 84).

        Samimiyetle iman edenler; kalplerini her türlü günah ve nifaktan arındıranlar; dürüstlükle ve tatlılıkla konuşanlar, tamahkarlıktan uzak duranlar, gerçekten mutluluğa ererler. Kadir Geceniz mübarek olsun.

        5

        Duaların kabul edileceği bu gecede, gönülden el açmak dileğiyle. Cümleten Kadir Gecemiz mübarek olsun.

        Bu günlerin feyzi üzerinize, rahmeti geçmişinize, bereketi evinize, nuru ahiretimize, sıcaklığı yuvamıza dolsun. Kadir Geceniz mübarek olsun.

        6

        Duanız kabul, ameliniz makbul hizmetiniz daim olsun. Saadetiniz kaim olsun. Kadir Geceniz kutlu olsun.

        Dul ve yetimlere yardım eden kimse, Allah yolunda cihad eden ve gündüzleri oruç, geceleri ibadetle geçiren kimse gibidir.

        7

        Kulun Rabbine yakın olduğu gecelerin en önemlisi? Kendisine dua edenleri geri çevirmeyen, günahları bağışlayan, her şeyi bilen, gören ve duyan Yüce Allah tüm dualarımızı kabul etsin. Kadir Geceniz kutlu olsun.

        8

        Kardeşliğin daimi olduğu, sevgilerin birleştiği dostlukların hiç bitmediği, belki durgun, belki yorgun, yine de mutlu, yine de sevgi dolu nice Kadir Gecelerine.

        Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'nde, kainatın yaratıcısı ve alemlerin Rabbi bağışlayıcı ve acıyıcı yüce Allah tüm dualarınızı kabul etsin.

        9

        Ey Rabbim! Kadir Gecesi'nin rahmetini bizlerden esirgeme. Bu gece edeceğimiz tüm duaları kabul et. Rahmetinden bir damla da olsa nasiplenmeyi hak eden kullarından eyle bizi. Kadir Geceniz Mübarek Olsun.

        Ellerin semaya açılacağı bu mübarek gece, rahmet yağmurları yağacak. Rabbim Mübarek Kadir gecesinde rahmet yağmurlarıyla sırılsıklam ıslanmayı bizlere nasip eylesin.

        10

        Kadir Gecesi'nin hayrı bereketi üzerinize olsun. Cenab-ı Hak sizi ailenizi ve sevdiklerinizi bu mübarek günün sonuna, rızasını ebediyen kazanmış kimseler olarak eriştirsin.. Maddi manevi özel ikramlarıyla şâd eylesin. Görünen görünmeyen her türlü kaza bela hastalık ve musibetlerden muhafaza buyursun. Tüm sıkıntılarınızı gidersin Muhabbetine rahmetine mazhar olmayı nasip etsin. Yapacağınız tüm duaları ibadetleri hayırlısıyla kabul ve makbul kılsın.

        Haberi Hazırlayan: Esra Şaşmaz

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ