Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Karaman'daki kız öğrenci yurdundan akıl almaz olay

        Karaman'daki olay, saat 03.45 sıralarında bu yıl açılan 1400 öğrenci kapasiteli bir kız yurdunda meydana geldi. Yurtta kalan üniversite öğrencilerinden bir bölümü, uyurken odalarına gelen bir kişinin kendilerini korkuttuğunu iddia edip fenalaştı. Bu durumu duyan öğrencilerden bazıları da sinir krizi geçirdi.

        KYK: ÖĞRENCİLERİN MAKSADINI AŞAN GİRİŞİMİ

        İHA'nın haberine göre; KYK, "Karaman'daki yurtta, kız öğrencileri korkutan iddia" başlığıyla yer alan haberler üzerine yazılı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, iddialara konu olan yurtta söz konusu olayla ilgili yapılan ön incelemelerde, yurt binasına dışarıdan yabancı bir kişinin girişinin olmadığının belirlendiği kaydedildi.

        İddialara konu olan eylemin yurtta kalan öğrencilerin maksadını aşan bir girişimi olduğunun tespit edildiği vurgulanarak, konunun incelenmesi için müfettiş görevlendirildiği belirtildi.

        DHA'nın aktardığına göre, Bunun üzerine yurt görevlileri, 112 Acil Servis'e haber verdi. Yurda çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Bu sırada uyanıp yataklarından kalkan öğrenciler de, korkup binadan ayrılmak istedi. Görevlilerin iknası sonucu öğrenciler tekrar yurt binasına alındı. Fenalaşan 8 öğrenci, ambulansla hastaneye kaldırılırken, çok sayıda öğrenciye de ambulansla müdahale edildi.

        REKLAM

        Öğrenciler, yaklaşık 2 haftadan bu yana bazı geceler odalarına giren siyah giyimli ve yüzü saçlarıyla örtülü bir kişinin kendilerini uyandırıp, yüzlerini okşadığını, Arapça bir şeyler söylediğini, 'Sıra sizde', 'Öleceksiniz' yazılı notlar bıraktığını, odalarına ve kapılarını işaretlediğini iddia etti. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

        8 ÖĞRENCİ, EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜ

        Olayın ardından siyan giyimli kişiyi gördüklerini iddia eden 8 öğrenci, ifadelerine başvurulmak üzere Karaman İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ