Karayollarında büyük dönüşüm
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, karayollarında yük ve yolcu taşımak isteyenlerin almak zorunda oldukları, faaliyet alanına göre onlarca türe ayrılan ve her biri ayrı işlem gerektiren "yetki belgeleri"ne neşter atmaya hazırlanıyor. Buna göre, belge sayısı ve her bir belgenin yarattığı bürokratik işlem ve dolayısıyla maliyetler azaltılacak. Sektör, belge yorgunluğundan kurtulacak.
ABONE OLUlaştırma Bakanlığı, 2000’li yılların başında gerek yolcu gerekse yük taşımacılığını, Avrupa standartlarına taşımak amacıyla önemli bir hamle yaptı. Sektörü disipline etmek amacıyla yoğun bir çalışma başlatıldı. Gerekli yasalar çıkartıldı; kurallar geliştirildi; yetki belgesi düzenine geçildi.
Read more!
ONLARCA TÜR BELGE VAR
Sektörün mevzuatta sınırları çizilen alanlarında faaliyette bulunmak isteyenler için yetki belgesi alma koşulu getirildi. Sistem, büyük ölçüde kuruldu ve kurallara bağlandı.
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ