Kılıçdaroğlu ve Altun arasında 'Cambridge Analytica' polemiği
Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla seçimlere kısa bir süre kala 'Cambridge Analytica' uyarısında bulundu. Kılıçdaroğlu'nun bu paylaşımına yine Twitter'dan yanıt veren İletişim Başkanı Fahrettin Altun, iftira olarak nitelediği sözler için "Demokrasiyi içine sindirmiş hiçbir siyasetçinin dedikodu ve iftira siyasetine tevessül etmesi, devletin kamu görevlilerini isim isim zikrederek hedef göstermesi kabul edilemez" ifadelerini kullandı. Londra merkezli Cambridge Analytica şirketi, ABD Başkanlık seçimleri ve Brexit döneminde seçmen davranışlarını etkilediği iddiaları ile gündeme gelmişti. Şirket bu iddiaları reddetse de daha sonraki gelişmelerin ardından kapatılmıştı
ABONE OLCHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twittter hesabından bir paylaşım yaparak seçimlere kısa bir süre kala Londra merkezli Cambridge Analytica şirketinin seçmen davranışlarına müdahelesini hatırlattı.
Kılıçdaroğlu, İletişim Başkanı Fahretttin Altun ve ekibinin ismini zikrederek yaptığı paylaşımında "Son 10 güne 2 gün kaldı. Ben son uyarımı yapayım. Fahrettin Altun, Serhat ve ekip arkadaşları Çağatay ile Evren; anlaşmaya çalıştığınız dark web dünyası, sizi yabancı istihbaratın eline düşürür. Cambridge Analytica'cılık oynamak sizin kapasitenizi aşar çocuklar. SON UYARIMDIR!" ifadelerini kullandı.