Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kılıçdaroğlu ve Özdağ bugün ortak açıklama yapacak

        Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nin ikinci tura kalmasının ardından siyasette görüşme trafiği yoğunlaştı.

        Zafer Partisi, Genel Başkan Özdağ ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun bugün saat 11'de Zafer Partisi Genel Merkezi'nde ortak bir açıklama yapacağını duyurdu.

        Paylaşılan açıklama şöyle:

        "Değerli Basın Mensupları,

        Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ ile Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu yarın (bugün) saat 11.00’da Zafer Partisi Genel Merkezi’nde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna ilişkin ortak basın açıklaması yapacaklardır."

        Zafer Partisi lideri Özdağ da şu paylaşımda bulundu:

        "Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile akşam saatlerinde bir araya gelerek, mutabakat metni üzerinde çalıştık. Yarın (bugün) saat 11.00'de Zafer Partisi Genel Merkezi'nde düzenleyeceğimiz ortak basın toplantısında detayları Büyük Türk Milleti ile paylaşacağız."

        GÖRÜŞME TRAFİĞİ

        Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nin ikinci tura kalmasının ardından ilk turda yüzde 5,21 alan Zafer Partisi'nin içinde olduğu ATA İttifakı adayı Sinan Oğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek açıklamıştı. Özdağ ise, "Oğan'ın kendi politik tercihidir. Partimizi bağlamaz" açıklamasını yapmıştı.

         Oğan'ın açıklamasından sonra Ümit Özdağ'dan paylaşım
        Oğan'ın açıklamasından sonra Ümit Özdağ'dan paylaşım Haberi Görüntüle

        Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu'nun 19 Mayıs Cuma günü, desteğini istediği Zafer Partisi lideri Özdağ'ı ziyaret etmesinin ardından iki lider dün CHP Genel Merkezi'nde yeniden bir ikili görüşme gerçekleştirmişti.

        REKLAM
         Kılıçdaroğlu ve Özdağ bir araya geldi
        Kılıçdaroğlu ve Özdağ bir araya geldi Haberi Görüntüle

        Görüşmenin ardından açıklama yapan Özdağ, olumlu bir süreç işlediğini ve Kılıçdaroğlu'na bir mutabakat metni sunduklarını, Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı paydaşlarıyla konuştuktan sonra olumlu bir dönüş yapacağına inandığını belirtmişti.

        Bugün saat 11'de yeniden basın açıklaması yapan Özdağ, sürecin olumlu ilerlemeye devam ettiğini, Kılıçdaroğlu ile bugün tekrar görüşeceğini açıklamıştı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ