Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kim Jonghyun neden öldü? SHINee’nin yıldızı Jonghyun Kim Jonghyun kimdir?

        K-pop grubu SHINee’nin yıldızı Kim Jong-hyun ya da bilinen adıyla Jonghyun, yapılan ilk açıklamalara göre evinde intihar etmiş olarak bulundu. Jonghyun, henüz 27 yaşındaydı ve ülkesinde bir hayli geniş hayran kitlesine sahipti. PekiKim Jong-hyun kimdir?

        KİM JONGHYUN KİMDİR?

        Kim Jonghyun (d. 8 Nisan 1990- ö. 18 Aralık 2017), Güney Koreli şarkıcı, SHINee adlı grubun ana vokalisti, MBC Blue Night Radio sunucusu, dansçı, şarkı sözü yazarı, besteci, modeldir. Doğduğu kent olan Seul'de büyüdü. 2005'te S.M. Casting System'de keşfedildi. SHINee ile çıkış yapmadan önce Zhang Liyin ile onun ilk Çince albümü "I Will" için "Wrongly Given Love" şarkısında düet yaptı. 12 Ocak 2015 tarihinde ilk solo albümü Base yayınlandı.

        REKLAM

        Aynı yıl içinde ikinci solo albümü 'Story Op.1' da yayınlandı ve ilk solo konseri olan 'The Story By Jonghyun'u gerçekleştirdi. Şarkıcı aynı zamanda kendi yazdığı, bestelediği şarkıların hikayelerini konu alan 'Skeleton Flower' adında bir kitap yayımladı. Tüm bunları yaparken grubu SHINee'yle birlikte promosyonlarına devam etti. Sanatçı henüz 27 yaşında 18 Aralık 2017'de ölmüştür.

        KİM JONGHYUN NASIL ÖLDÜ?

        Güney Koreli ünlü grup SHINee’nin yıldızı Jonghyun, Seul yakınlarında yer alan evinde ölü bulundu.

        Gangnam emniyet görevlilerince yapılan açıklamaya göre, Jonghyun’un kız kardeşi, intiharı engellemek için polise ihbarda bulunmuş.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kılıç
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ