Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kırşehir’de Osmanlı Devleti döneminde inşa edilen tarihi Kapucu Camii, yıllardır güvercinlerin uğrak noktası haline geldi. Yazkış demeden cami çevresindeki güvercinlerin bakımını üstlenen taksici Kemal Zobu, kuşların hem camiye hem de kendisine alıştığını söyledi.
        Her sabah güvercinleri beslediğini ifade eden Kemal Zobu, "Kuşlar artık buraya alıştı. Camiye gelen vatandaşlar ve çevrede bulunan esnaf da güvercinlerin varlığından memnun. Cami dışında bir yere gitmek istemiyorlar. Bazen camiyi kirlettikleri düşünülse de ben yine de yemlemeye devam ediyorum" dedi.
        Tarihi caminin güvercinlerle ayrı bir güzellik kazandığını belirten vatandaşlar da durumdan memnun olduklarını aktardı. Yoğun bir cadde üzerinde bulunmasına rağmen güvercinlerin görsel bir şölen sunduğunu söyleyen Neslihan Eraslan, "Cadde üzerinde gelip geçen kuşları izliyoruz. Bazen biz de yem atıyoruz. Gerçekten güzel bir manzara oluşturuyorlar" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Kırşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler