Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kırtasiye yardımı başvuru ekranı: eDevlet 2022 Kırtasiye yardımı ne kadar, kaç TL? Başvuru nasıl yapılır, şartları nedir ve kimler başvuru yapabilir?
        1

        Kırtasiye yardımı başvuruları gündemdeki yerini koruyor. Kırtasiye yardımı başvuruları, T.C. kimlik numarası ile e-devlet üzerinden yapılmaya devam ediyor. Şartları taşıyıp kırtasiye yardımına henüz başvurmayan aileler, ödemelerin ne kadar olduğunu ve ne zaman yapılacağını araştırmaya devam ediyor. Peki 2022 Kırtasiye yardımı ne kadar, nasıl yapılır, başvuru şartları nelerdir? İşte kırtasiye yardımı hakkında tüm merak edilenler...

        2

        KIRTASİYE YARDIMI NE ZAMAN ÖDENECEK?

        Eğitime destek amacıyla ödenen kırtasiye yardımı, 1 Eylül ile 31 Aralık tarihlerinde ödeniyor.

        3

        KIRTASİYE YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

        Kırtasiye yardımı başvuruları, e-devlet üzerinden yapılıyor. Başvurmak isteyenler, T.C. kimlik numaraları ile e-devlet üzerinden başvurularını gerçekleştirebilir.

        KIRTASİYE YARDIMI BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

        4

        KIRTASİYE YARDIMINDAN KİMLER FAYDALANABİLİR?

        Eğitim ve Öğretim yardımı ödemeleri, yılda bir defa olmak üzere; başvuru şartı aranmaksızın YÖK ve MEB sistemleri üzerinden öğrenim durumu ve seviyesi tespit edilen ailelere ödenir.

        Bununla birlikte, YÖK ve MEB sisteminden öğrenim durumu tespit edilemeyenlerin eğitim-öğretim yılı içerisinde talep etmeleri halinde eğitim ve öğretim yardımları aynı öğretim yılı için ödenir. Yardım almak isteyenler, e-devlet üzerinden “Eğitim Öğretim Yardımı Talebi” bölümünden başvuru yapabilir.

        5

        KIRTASİYE YARDIMI NE KADAR?

        Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kırtasiye yardımı kapsamında ailelere geri ödemesiz olarak bin 300 TL veriyor.

        6
        Haberi Hazırlayan: Türker Üner

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ