Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kırtasiye yardımı başvuru sayfası 2022 | Kırtasiye yardımı ne kadar, başvurular nasıl yapılır? Kırtasiye yardımı başvuruları ne zaman bitiyor ve kimler başvurabilir?
        1

        Milli Eğitim Bakanlığı ile 2022-2023 eğitim öğretim döneminin 12 Eylül itibarıyla başlamasının ardından, kırtasiye yardımı başvuruları gündeme geldi. Dar gelirli ve ekonomik zorluk yaşayan ailelere yönelik yardımlara henüz başvuru yapmayanlar, başvuru tarihleri ve ödemelerin ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı. Peki Kırtasiye yardımı ne kadar, başvurusu nasıl yapılır? İşte kırtasiye yardımına ilişkin tüm detaylar...

        2

        KIRTASİYE YARDIMI NE ZAMAN ÖDENECEK?

        Eğitime destek amacıyla ödenen kırtasiye yardımı, 1 Eylül ile 31 Aralık tarihlerinde ödeniyor.

        3

        KIRTASİYE YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

        Kırtasiye yardımı başvuruları, e-devlet üzerinden yapılıyor. Başvurmak isteyenler, T.C. kimlik numaraları ile e-devlet üzerinden başvurularını gerçekleştirebilir.

        KIRTASİYE YARDIMI BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

        4

        KIRTASİYE YARDIMINDAN KİMLER FAYDALANABİLİR?

        Eğitim ve Öğretim yardımı ödemeleri, yılda bir defa olmak üzere; başvuru şartı aranmaksızın YÖK ve MEB sistemleri üzerinden öğrenim durumu ve seviyesi tespit edilen ailelere ödenir.

        5

        Bununla birlikte, YÖK ve MEB sisteminden öğrenim durumu tespit edilemeyenlerin eğitim-öğretim yılı içerisinde talep etmeleri halinde eğitim ve öğretim yardımları aynı öğretim yılı için ödenir. Yardım almak isteyenler, e-devlet üzerinden “Eğitim Öğretim Yardımı Talebi” bölümünden başvuru yapabilir.

        6

        KIRTASİYE YARDIMI NE KADAR?

        Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kırtasiye yardımı kapsamında ailelere geri ödemesiz olarak bin 300 TL veriyor.

        Haberi Hazırlayan: Türker Üner

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ