Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Diğer Koç Spor Fest, 2019'da 1919'un ruhuyla Samsun'da final yapıyor! - Diğer Haberleri

        2006 yılından bu yana düzenlenen Koç Spor Fest'in 2019 yılı etkinliklerinin büyük finali, Samsun'da gerçekleşiyor. Büyük final kapsamında Samsun'da bulunan 5 bini aşkın sporcu, antrenör ve spor insanının yanında Samsun halkının da katılımıyla on binler, 1919 metrelik Türk bayrağı eşliğinde "19 Mayıs’ın 100’üncü Yılında Yürüyoruz Yolunda" diyerek yürüdü.

        REKLAM

        Koç Holding Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Direktörü Oya Ünlü Kızıl, Kurtuluş Savaşı'nın başladığı 19 Mayıs 1919 ruhuna dikkat çekerken "19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramımız'ın çok daha büyük coşkuyla, heyecanla ve tarihimize yakışır bir şekilde kutlanmasının bir parçası olduğumuz için gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı. Büyük bir coşkuyla gerçekleşen yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı’nda başlayıp, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma Vapuru ile Samsun’a ayak bastığı yer olan Tütün İskelesi’nde sona erdi. Yürüyüşün ardından Aslı Gökyokuş ve Athena konser verdi.

        14 YILDA 12'DEN 62 BRANŞA, 10 BİNDEN 26 BİN SPORCUYA

        Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu'na bağlı sporcuların mücadele ettiği Koç Spor Fest, Koç Holding'in sponsorluğunda büyümeye devam ediyor. 14. yılını geride bırakan Koç Spor Fest, ilk yılında 12 branşta 10 bin sporcuya ev sahipliğiyaparken 2019'a gelindiğinde branş sayısı 62'ye, katılan sporcu sayısı ise 26 bine kadar yükseldi. Bugüne kadar 38 şehirde 40 devlet üniversitesine giden festival, yaklaşık 122 bin kilometre kat etti, toplamda 220 binden fazla sporcu katıldı. Sporseverliğin, futbolseverlikten ibaret olmadığını ve bunun bir kültür olduğuna dikkat çeken Koç Holding Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Direktörü Oya Ünlü Kızıl, sporcu ve olimpiyat ruhunu Türkiye'nin dört bir yanına taşımayı amaçladıklarını dile getirdi.

        "BİR FESTİVALDEN ÖTE DAHA İYİ BİR GELECEK İÇİN GENÇLERİ BİRLEŞTİREN BİR BULUŞMA NOKTASINA DÖNÜŞTÜ"

        Gençlerin fikir ve talepleri doğrultusunda festivale yenilikler yaptıklarını dile getiren Kızıl, "Koç Spor Fest geldiğimiz noktada bir festivalden öte, daha iyi bir gelecek için gençleri birleştiren bir buluşma noktasına dönüştü" dedi. Bireysel bağış kültürünü genç nesleaktarmak için çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çalıştıklarını aktaran Kızıl, Koç Spor Fest kapsamında koşulara yapılan her destek kadar kendileri de bağış yapacaklarını dile getirdi. Kızıl ayrıca Koç Grubu olarak ekonomik ve toplumsal kalkınmayı bir bütün olarak gördüklerini de aktardı.

        Örneğin festival bünyesine 2018 itibarıyla KSF Talks programları eklendi. Geçen yıl tema olarak dijitaldönüşüm ve inovasyona yer verilirken bu yıl toplumsal cinsiyet eşitliğinin yanında 'Potansiyelini Keşfet, Hayallerinin Peşinden Git' konulu söyleşi düzenlendi.

        .png
        .png

        SAHADA 4 MİLYON, SOSYAL MEDYADA 12 MİLYON KİŞİYE DOKUNULDU

        Her yıl Türkiye'nin 7 şehrinde gerçekleştirilen 105 festivalde sahada 4 milyon kişiye ulaşılırken bu sayı sosyal medyada 12 milyonu aştı. Bugüne kadar kat edilen 122 bin kilometrede üniversiteli gençler de istihdam edilirken 650 kişilik saha ekibinin yanında gidilen şehrin ekonomisine de katkıda bulunuldu.

        Koç Holding Kurumsal Marka Koordinatörü Okyar Tuncel, dijital inovasyonla birlikte gençlerin ilgi duydukları alanlar ve eğlence anlayışının değiştiğini dile getirirkensosyal medya üzerinden bireylere ulaşmaya da vurgu yapıyor. Karşılıklı etkileşimin önemsendiğini söyleyen Tuncel, Koç Spor Fest'in zenginleşen içerik yapısı ile Türkiye'de bir 'sportainment' olgusunun başarılı bir örneği haline geldiğine dikkat çekiyor.

        BÜYÜK FİNAL MÜSABAKALARI 17 MAYIS'TA NOKTALANACAK

        Koç Spor Fest’in büyük final müsabakaları, 10 - 17 Mayıs tarihleri arasında jimnastik, atletizm, basketbol, voleybol, hentbol, yüzme, futbol ve dağ Bisikleti branşlarında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde olacak.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ