Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Konyaspor - Beşiktaş maçı yazar yorumları - Beşiktaş Haberleri
        1

        UĞUR MELEKE

        Konyaspor fırsat futbolu oynamıyor büyük takımlar gibi topu istiyor. Dün Beşiktaş’a karşı da mantaliteleri aynıydı. Topu istiyorlar. Kendi oyunlarını oynamak istiyorlar. Net bir büyük takım davranışı bu. Ancak Beşiktaş’ın verimliliğini artıramaması ve üçüncü bölgedeki oyununu gole tahvil edememesinde bence çok spesifik bazı nedenler söz konusu: 1- Batshuayi başta, bazen de Larin topun kıymetini bilmiyorlar. Bazen çok basit top kayıpları yapıyorlar ve Beşiktaş atak sürekliliği sağlayamıyor bu nedenle. 2- Dünün bir başka atak kesicisi de Oğuzhan’dı. Karaveli geldiğinden beri vites artırmıştı ama dün 3-4 tane hücum öldüren kritik top kaybı var. 3- Rosier’nin yokluğunun çok derinden hissedildiği bir gündü dün.

        2

        Sol ayaklı sağ bek Umut’un o garip maskeyle sağını-solunu rahat görebildiğine bile emin değilim ben. O yüzden Beşiktaş’ın beklerinden sadece biri vardı dün hücumda. Karaveli, görevi devraldığından beri takıma radikal dokunuşlar yaptı. Ancak Beşiktaş kornerleri hâlâ Sergen Hoca dönemindeki gibi alan savunmasıyla karşılıyor ve bence çok şaşkın görünüyorlar. Karaveli’nin oraya da dokunacağını düşünüyorum ben.

        3

        GÜNTEKİN ONAY

        Beşiktaş, Konyaspor karşısında oyun üstünlüğünü ele geçirse de pozisyon zenginliğinden uzak bir 45 dakika oynadı. Sadece Batshuayi ve Oğuzhan ile gole yaklaşan siyah beyazlılar, Konyaspor savunmasını ısrarla merkezden delmeye çalıştı. Dün ilginç olan, Konyasporun defansif bir oyun mantalitesiyle sahada yer almasıydı. Liderin en yakın takipçisi yeşil beyazlı ekip kazansa puan farkını 7’ye indireceği bir haftada skoru 0-0’a kitlemek isteyen bir anlayışla 90 dakikayı geçirdi.

        4

        Michalak’ın içeriye çevirdiği topta kaleci Ersin’in çeldiği ve kısa düşen bir top sonrasında Ahmet Hassan ile 90’da öne geçti. Genç kaleci topa hiç dokunmasa pozisyonun gol olması söz konusu değildi. Dün Konyaspor maçı kazandıysa bunda kaleci performansı farkı 1 numaralı etkendi. Son oynadığı 15 maçta da kalesini gole kapatamayan Beşiktaş’ın ligin ilk yarısında oynadığı 9 deplasman maçında sadece 1 kez kazanması da hiç rastlanan bir tablo değil.

        5

        ATTİLA GÖKÇE

        Beşiktaş son hafta en zor deplasmanda kaybettiği maçla tatile çıktı. İlhan Palut’un Michalak hamlesiyle maçı kazandığına tanık olduk. Önder Karaveli ise dün emanete toz kondurmamak için her şeyi denedi, olmadı. Oyunun sahibi Beşiktaş’tı. Maçın sahibi Konyaspor oldu. Konyaspor antrenör takımı demişti Önder Hoca. Doğru söylediğini anladık. Bu maçı İlhan Palut kazandı…

        6

        Beşiktaş’ın maç içinde dakikalar ilerledikçe yorulmasını fırsat olarak değerlendirip akıllı hamleleriyle uzatma dakikalarına kadar galibiyeti kovaladı. Önder Karaveli üzülmesin. Çok da iyi bir durumda almadığı Beşiktaş’ı ayakta tutmaya çalışıyor. Asıl sonuçları ikinci yarıda göreceğiz. Beşiktaş kötü oynamadı. Başarılı kaleci Sehic’i aşamadılar. Sonradan giren Güven ve Can da etkisizdiler.

        7

        BİLAL MEŞE

        Dikkat ederseniz son haftalarda sürekli kaleci Ersin kardeşimizi öne çıkarıyoruz... Niye? Penaltı kurtarıyor, kritik pozisyonlara vize vermiyor, maçın önüne geçiyor... Ancak bir kaleci bu kadar öne çıkıyorsa ve o savunma hattı rakiplerine bu kadar pozisyon veriyorsa, varın oranın halini siz düşünün!

        8

        Tabi ki Rıdvan’ı o hattın dışında tutuyorum, onu bu ayıba ortak edemem. Eğri oturacağız, doğruyu söyleyeceğiz... Oyunun tamamını kantara koyarsak Kartal’ın ağır bastığını görürürüz...Gelin görün ki, bu ağırlık bazen bu oyunda skor tabelasına yansımıyor, ağır bassan ne olur, basmasan ne olur! Hele hele o savunmaya çeki düzen verilmediği taktirde Kartal’ın zirveyi bırakın, klasmana girmesi bile zor olur!

        9

        ALİ GÜLTİKEN

        Konyaspor maç içerisinde ortaya koyduğu performansla tesadüfen ligin ikincilik pozisyonunda olmadığının altını bir kez daha çizdi. Maçı kazanma adına çok zorladı. Fakat pozisyon zenginliğine baktığımızda Beşiktaş'ın Konyaspor'a göre çok daha fazla net pozisyonu var. Oğuzhan'ın, Batshuayi'nin, Ghezzal'ın kaçırdıkları... Ama top çizgiyi geçmeyince kadere razı olmaktan başka bir şey elden gelmiyor.

        10

        Aslında oyun olarak çok güzel maç oldu. Birbirini zorlayan, herkesin birbirinin ensesinde dolaştığı, etkili ayaklara önlem almaya çalıştığı bir maç izledik. Özellikle Ghezzal'a, Josef'e, Larin'e karşı alınan bire bir önlemler de Konyaspor adına karşılığını buldu. Beşiktaş kazanabilseydi sezonun ikinci yarısına yeniden "acaba zirveye doğru daha fazla yaklaşabilir miyiz?" heyecanını da beraberinde getirecekti. Ama son dakikalarda gelen gol, ilk yarının bitimi ile birlikte bu heyecanı da Konya'da bıraktı.

        11

        OKTAY DERELİOĞLU

        Futbol çok değişken bir oyun gerçekten... Bir anlık hata skoru belirledi. Gol pozisyonundan önce Ersin topun hızını kesmese belki de gol gelmeyecekti. Ersin Destanoğlu'nun o topu tokatlaması golü yemesine neden oldu. Ahmet Hassan güzel bir gol attı. Beşiktaş iyi oynadığı maçı kaybetti. Konyaspor son 15 dakikalık oyunuyla 3 puanı haketti.

        12

        Tabii Konya'dan da bahsetmek gerekir. Beşiktaş'ı da yenmeyi başardılar ve lider Trabzonspor ile puan farkını 7'ye indirdiler... Onları kutlamak gerekir. Beşiktaş ise lider Trabzonspor ile arasındaki puan farkı 18'e çıktı. Artık onlar için sezonun ikinci yarısı zor geçecek.

        13

        RIDVAN DİLMEN

        Beklemediğim kadar tempolu ve fizik olarak iyiydi ama gittikçe düşüşe geçen bir Batshuayi gördüm. Çok formda başlayan Cyle Larin'in düştüğünü gördüm. Ghezzal kötü başladı ama yavaş yavaş topladı. Pjanic eskiye göre iyi. Konyaspor'un avantajı yüksek morali. 16 maçtır kaybetmiyor içeride. Beşiktaş 7 maçtır deplasmanda kazanamıyor. Oyunun son bölümünde Konyaspor daha diriydi ama maç Beşiktaş'a yakındı. Hem hakimiyet hem pozisyon olarak. Beşiktaş'ın oyuncuları, yüksek enerjili oynadı.

        14

        Konyaspor da çok temaslı takım. Batshuayi, Premier Lig'de oynadı ama bu kadar temaslı oynamamıştır. Ghezzal bugün 7-8 kez düştü ve belki de ilk kez sinirlendi. Beşiktaşlı oyuncu, şampiyon olmayacağını biliyor. Ona rağmen oyuncuların enerjisini, vücut dillerini beğendim. Oyun sonunda düşmelerinin nedeni ligden kopmaları...

        15

        METİN TEKİN

        Önder hoca layıkıyla yerine getirdi görevini. Yapılanma demek lazım artık devre arasından sonra veya yeni sezon için. Hedefinden bu kadar sapma oldu. İkinci Konya'yla 11 puan farkı var Beşiktaş'ın. Artık Türkiye Kupası Avrupa ayağı olarak kalacak. Lig bu sene enteresan. Kopmalar yaşayan bir Beşiktaş vardı.

        16

        Başakşehir için taş gibi takım diye klişe bir laf kullanıyoruz. Konyaspor beton gibi takım. Her mevkinin yerine oturmuş oyuncuların yanı sıra müthiş bir konsantrasyon. Şansa falan değil golün gelmesi Konya adına. Beşiktaş bu sezonun değil gelecek sezonu da içine alarak başta teknik adam olmak üzere yapılanma yapacak.

        17
        18

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ