Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Tümosan Konyaspor Konyaspor: 0 - Trabzonspor: 1 | MAÇ SONUCU - Tümosan Konyaspor Haberleri

        Trabzonspor, Süper Lig'in 16. haftasında Konyaspor'u deplasmanda 1-0 mağlup etti. Bordo-mavililere 3 puanı getiren tek golü Sörloth kaydetti. Konyaspor'un galibiyet hasreti 9 maça çıkarken Trabzonspor ise deplasmandaki yenilmezlik serisini 5 maça yükseltti.

        MAÇIN DAKİKALARI

        1. dakikada Trabzonspor maçın henüz başında rakip kaleye tehlikeli geldi. Sol tarafta topla buluşan Sörloth son çizgiden ceza sahasına ortaladı. Arka direkte topla buluşan Sturridge iyi bir kontrolün ardından şutunu attı ancak Konyaspor savunması kritikbir hamleyle topun kaleye gitmesine izin vermedi.

        11. dakikada Hadziahmetovic'in ara pasıyla savunma arkasına sarkan Milosevic sağ çaprazdan sert vurdu fakat kaleci Uğurcan topu iki hamlede kontrol etmeyi başardı.

        12. dakikada Novak'ın ortasında savunmanın karşıladığı topu önünde bulan Nwakeme sol çaprazdan sağ ayağıyla sert vurdu fakat vuruşunda isabet sağlayamadı.

        30. dakikada sol tarafta topla buluşan Alper Uludağ, Pereira'dan çok şık sıyrıldı ve son çizgiye indi. Dışarı çevirdiği topu önünde bulan Bajic uygun durumda vuruşunu yaptı fakat top farklı şekilde üstten dışarı gitti.

        32. dakikada sol tarafta topla buluşan Milosevic ceza sahasına yaklaştı ve sağ ayağıyla şutunu attı ama top direğin dibinden dışarı gitti.

        37. dakikada sol kanatta topla buluşan Nwakaeme şık bir hareketle önünü boşalttı ve ardından ortasını yaptı. Ceza sahasında iyi yer tutan Sörloth şık bir kafa vuruşuyla topu ağlara göndermeyi başardı ve bu sezon ligdeki 10. golünü kaydetti.

        39. dakikada Trabzonspor yine aynı hücum aksiyonuyla tehlikeli oldu. Nwakaeme sol tarafta topla buluştu ve ceza sahasına kavisli bir orta yolladı fakat bu kez arka direkteki Sörloth topa yetişemedi.

        43. dakikada ceza sahasına girip şık bir çalımla son çizgiye inen Abdulkadir arka direğe ortaladı. Sturridge'nin kontrolü iyi olmasa da atağa destek veren Pereira topu önünde buldu ve sağ çaprazdan şutunu attı ama top üstten dışarı gitti.

        Bordo-mavililer Sörloth'un attığı golle soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle gitti.

        46. dakikada rakip yarı alanın ortalarında topu alan Sosa sağ taraftaki Yusuf Sarı'yı gördü. Yusuf atağa destek veren Pereira'yı topla buluştururken Portekizli yıldızın son çizgiden çevirdiği topu savunma karşıladı.

        50. dakikada sağ tarafta topla buluşan Yusuf Sarı ceza sahasına sokuldu ve önünü boşalttıktan sonra sol ayağıyla şutunu attı. Kalesinde iyi yer tutan Serkan topu kontrol etmeyi başardı ve rakibine gol izni vermedi.

        55. dakikada John Obi Mikel'in harika pasında savunma arkasına sarkan Sörloth kaleciyle karşı karşıya kaldı. Kademeye giren Selim Ay rakibinin pozisyonunu bozarken açısı daralan Sörloth'un vuruşunda top savunmaya da çarpıp dışarı gitti.

        70. dakikada Farouk Miya çok sert bir vuruşla Trabzonspor kalesini yokladı fakat kaleci Uğurcan aynı güzellikte bir kurtarışla topu kornere çelmeyi başardı.

        74. dakikada sol kanattan yapılan ortaya Jonsson ceza sahası çizgisi üzerinde istediği gibi vuramadı ancak top sağ tarafındaki Miya'nın önünde kaldı. Farouk Miya'nın uygun durumda sol ayağıyla yaptığı vuruşta top çerçeveyi bulmadı.

        82. dakikada Yusuf Sarı savunma arkasına atılan pasa hareketlenirken Ömer Ali'nin müdahalesi ile yerde kaldı. İkinci sarı kartını gören Ömer Ali Şahiner kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ