Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Koreler arası zirve: İki liderden samimi görüntü!

        Yonhap ajansının haberine göre, KuzeyKorelideri Kim, Moon'u Pyongyang'taki Sunan Uluslararası Havalimanı'nda karşıladı.GüneyKoreBaşkanı Moon Jae-in, KuzeyKorelideri Kim Jong-un ileKore'de nükleer silahsızlanmanın görüşüleceği üçüncü buluşması için ziyaret ettiği Pyongyang'da Kim Jong-un, eşi Ri Sol-ju ve kız kardeşi Kim Yo-jong tarafından karşılandı.

        Havalimanında kucaklaşan ikili, başkent caddelerinde bekleyen kalabalığı araçlarından selamlayarak devlet konuk evi Paekhwawon'a geçti.

        Zirve, iki liderin, beş ay önceki ilk el şıkışmalarının ardından gerçekleşen üçüncü yüz yüze görüşme oluyor. İki lider arasında 27 Nisan'daki ilk görüşmede nükleer silahsızlanma ve mevcut ateşkesin kalıcı bir barış anlaşmasına dönüştürülmesi kararlaştırılmıştı. Daha sonra 26 Mayıs'ta bir araya gelen liderler, iki ülke arasındaki barış sürecini ele almışlardı.

        REKLAM

        Moon'a KuzeyKoreziyaretinde eşi Kim Jung-sook ile 110 civarında GüneyKoreli yetkili eşlik ediyor. Öncü ekip olarak adlandırılan 90'ın üzerinde GüneyKoreli yetkili, pazar günü Pyongyang'a varmıştı.

        GüneyKoreDevlet Başkanı Moon'un 3 günlük ziyareti sırasında Paekhwawon'da konaklaması, iki liderin, öğle yemeğinden sonra ilk resmi görüşmeyi yapması bekleniyor.

        GüneyKoreDevlet Başkanı Moon Jae-in ile KuzeyKorelideri Kim Jong-un'un bugünkü görüşmedeKoreYarımadası'nın nükleer silahlardan arındırılmasının yolları ele alması planlanıyor.

        Moon ve Kim, nisan ayında yapılan tarihi zirvenin ardından 26 Mayıs'ta da bir araya gelmiş ve ülkeleri arasındaki barış sürecini ele almıştı. Moon'un ziyaretiyle iki lider 2018 yılında üçüncü yüz yüze görüşmeyi yapacak.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ