Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Enfeksiyon ve Salgın Çağın Hastalıkları Koronavirüs son dakika! Prof. Dr. Hotamışlıgil'den çok önemli uyarı! "Fırsat aralığı daralıyor!" - Haberler

        Çin'in Hubey eyaletine bağlı Wuhan şehrinde 12 Aralık'ta ortaya çıkan ve dünya genelinde 11 bin 402 kişinin hayatına neden olan koronavirüs (Kovid-17) ile ilgili olarak Harvard Üniversitesi Genetik ve Kompleks Hastalıklar Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil çok önemli bir uyarıda bulundu.

        KORONAVİRÜS ÖZEL SAYFASI VE CANLI HARİTA İÇİN TIKLAYIN

        "KAYBEDECEK ZAMAN YOK"

        Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından 'pandemi' olarak ilan edilen, 275 bin 452 kişiye bulaşan salgının Türkiye'deki ilerleyişini mercek altına alan Prof. Dr. Hotamışlıgil, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye'de vaka sayısı üstel büyüme ile uyumlu artıyor. Aynı günlerde test sayısındaki artışı dikkate alsak bile önümüzdeki fırsat aralığı daralıyor. Seferberlik ruhumuzu uyandırmamız ve sağlık sistemini etkin tutmamız gerek. Kaybedecek zaman yok" dedi.

        REKLAM

        TÜRKİYE'DE VAKA SAYISI 670'E ULAŞMIŞTI

        Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı son açıklamada, Türkiye'de yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerinin sayısının 9, vaka sayısının ise 670 olduğu bilgisini paylaşmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ