Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Enfeksiyon ve Salgın Çağın Hastalıkları Koronavirüsten korunmak için ev hijyeni nasıl sağlanmalı

        Koronavirüsün bulaşmasını engellemek için birinci şart hijyen. Bu yüzden hem evimizin içinde hem dışarıda almamız gereken birçok temizlik önlemi var.

        ÇAMAŞIR VE BULAŞIK MAKİNALARINA DİKKAT!

        Çamaşır ve bulaşık makinaları en çok mikrop barındıran yerlerden. Dolayısıyla haftada bir gün bir bardak çamaşır suyuyla bu makinaların boş yıkanması gerekiyor. Bulaşık süngerlerinin sık sık değiştirilmesi ve her gün çamaşır suyunda bekletilmesi öneriliyor.Lavabo ve klozet temizliği oldukça mühim. Özellikle tuvaletlerin her gün deterjanlatemizlenmesi şart.

        SIKÇA DOKUNDUĞUMUZ ELEKTRONİK CİHAZLAR

        REKLAM

        Bir başka kritik nokta ise her gün ellerimizin değdiği elektronik cihazlar; bilgisayar, cep telefonu, televizyonlar ve kumandalar. İşte bu cihazların da her gün temiz bir bez ile silinmesi gerekiyor.

        PENCERE VE KAPI KOLLARINDA TEMİZLİK ŞART

        Evde yine en çok mikrop barındıran yerlerin başında kapı, dolap ve pencere kolları geliyor. Dolayısıyla bu noktaların da günde en az iki kez temiz bir bezle silinmesi şart.

        KREDİ KARTLARI TEMİZLİĞİ İHMAL EDİLMEMELİ

        Koronavirüs ödeme şekillerini de değiştirdi. Pek çokkişi kağıt para kullanmaktan vazgeçti. Çünkü virüslerin kağıt parada yaşama süresinin uzun olduğu kanaati yaygın. Bu nedenle kağıt paradan uzak durmalı, kullandığımız kredi kartları her gün temizlenmeli.

        OTOMOBİLDE VİTE, DİREKSİYON VE EL FRENİ

        Eğer dışarı çıkarken otomobilinizi kullanıyorsanız, araç hijyeni de çok önemli. Direksiyon, vites kolu ve el freni gibi yerlerin araca her binildiğinde dezenfekte edilmesi gerekiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ