Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya DÜNYA PANİKTE! Son dakika: Koronavirüsün yeni varyantı 'Omicron' yayılıyor!
        1

        İngiltere'de koronavirüsün endişeye neden olan Omicron varyantının görülmesinin ardından yeniden kapalı alanlarda maske takma zorunluğu getirildi.

        2

        Varyantın dünyaya yayıldığını ve yayılma hızının da yüksek olduğunu kaydeden İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Omicron'un "aşıların kısmen de olsa etkinliğini azaltabilecek kapsamlı bir mutasyon" olduğunu söyledi.

        3

        İtalya'da koronavirüsün Omicron varyantı, Mozambik'ten gelen bir kişide tespit edildi.

        4

        Söz konusu kişinin çift doz aşılı olduğu ve durumunun iyi olduğu belirtildi. Pozitif vakanın ve ailesinden görüştüğü kişilerin gözlem maksatlı karantinaya alındığı ifade edildi.

        5

        Almanya'da 2 kişide yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Omicron varyantının tespit edildiği bildirildi. Bavyera Eyaleti Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Omicron varyantı tespit edilen 2 kişinin, 24 Kasım'da Güney Afrika'dan Almanya'ya geldiği belirtildi.

        6

        Güney Afrika'dan Hollanda'ya gelen 61 yolcudan bazılarında Omicron varyantı tespit edildiği bildirildi.

        7

        Hollanda Sağlık Enstitüsü, 13 kişide Omicron varyantının tespit edildiğini duyurdu.

        8

        İsrail, Omicron varyantına karşı, yabancıların ülkeye girişinin istisnalar dışında yasaklandığını duyurdu.

        9

        Yurtdışından gelen Kovid-19'a karşı aşılı İsrailliler, PCR testi yaptıracak ardından evlerinde karantinaya girecek, üçüncü gün yaptırdığı testi negatif çıkarsa karantinadan çıkabilecek. Aşı yaptırmayanlar, test yaptırmayı kabul ederlerse bir hafta, etmezlerse 14 gün karantinada kalacak.

        10

        Avustralya’da 2 kişide Güney Afrika'da ortaya çıkan koronavirüsün yeni mutasyonu Omicron tespit edildi.

        11

        Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, karantinaya alınan her iki kişinin de semptom göstermediği ve tam aşılı olduğu ifade edildi.

        12

        Güney Afrika’dan gelen 12 yolcunun daha 14 gün süreyle otel karantinasına alındığı kaydedilen açıklamada, yolcu ve mürettebattan oluşan 260 kişinin daha karantinaya alınacağı belirtildi.

        13

        Ön bulgulara göre diğer mutasyonlara kıyasla daha bulaşıcı olduğu belirtilen Omicron’un Covid-19 semptomlarına etkisi henüz bilinmiyor.

        14

        ABD Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü Direkörü Dr. Anthony Fauci, şimdiye kadar ABD'de Omicron varyantının tespit edilmediğini söyledi.

        15

        Fauci, "Bu derece yaygınlık gösteren bir virüs, İsrail'de, Belçika'da ya da herhangi bir başka yerde tespit edildikten sonra her zaman eninde sonunda her yere yayılacak." dedi.

        16

        Öte yandan 26 Kasım'da aralarında Türkiye, ABD, Rusya, İtalya, Kanada, Japonya, İsrail, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin de bulunduğu çok sayıda ülke, Güney Afrika'ya seyahat kısıtlamaları getirmişti.

        17

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ