Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Kredi kartı gecikme faizi güncel oranı nedir? Kredi kartı gecikme faizi ne demek? - Merak Edilenler Haberleri

        Kredi kartı borçlarının asgari ödeme tutarını yatıran vatandaşlara, bir sonraki ödeme dönemine kadar aylık gecikme faizi uygulanıyor. Gecikme faizi oranı Merkez Bankası tarafından 3 ayda bir yeniden belirleniyor.

        KREDİ KARTI GECİKME FAİZİ NE DEMEK?

        Kredi kartının mevcut dönem borcunun asgari ödeme tutarına kadar olan kısmı için uygulanan faize "gecikme faizi" deniyor. Bankalarda, kredi kartı borçlarının asgari ödeme tutarını yatıran vatandaşlara, bir sonraki ödeme dönemine kadar aylık gecikme faizi uygulanıyor.

        GECİKME FAİZİ ORANI NASIL BELİRLENİYOR?

        Kredi kartlarına uygulanacak olan faiz oranı ilgili kanunda şu ifade ile yer almaktadır: “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, azami akdi ve gecikme faiz oranlarını tespit etmeye yetkilidir ve belirlediği bu oranları 3 ayda bir açıklar.”

        REKLAM

        İlgili kanun maddesinde anlaşılacağı üzerine kredi kartlarına, akdi ve gecikme olmak üzere iki farklı faiz oranı uygulanmaktadır. Merkez Bankası tarafından belirlenen faiz oranları 3 ayda bir yılın her çeyrek diliminde açıklanır.

        KREDİ KARTI GECİKME FAİZİ GÜNCEL ORANI NE KADAR?

        2019 Haziran ayı sonuna kadar Merkez Bankası tarafından belirlenen akdi faiz oranı alışveriş ve nakit çekim faizi aylık %2,15'tir. Gecikme faiz oranı ise aylık %2,65'tir.

        Haberi Hazırlayan: Ahmet Cirik
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ