Özbeğen'in mirası eğitime
Ferdi Özbeğen'in 12 Eylül 2008 tarihinde hazırladığı vasiyetnamesi mahkeme tarafından açıldı
SERDAR KULAKSIZ / AHT
Ünlü müzisyen Ferdi Özbeğen’in 2008 yılında hazırladığı vasiyeti açıldı. Sanatçının bütün mal varlığını TEV’e bıraktığı ve kendi adına eğitim bursu verilmesini istediği ortaya çıktı
Geçtiğimiz ocak ayında uzun yıllar mücadele ettiği kanser hastalığına yenilerek hayatını kaybeden Ferdi Özbeğen’in Bodrum 6. Noterliği’nde 12 Eylül 2008 tarihinde hazırladığı vasiyetnamesi mahkeme tarafından açıldı. Vasiyetnamede, Ferdi Özbeğen’in ölümünün ardından kendisine ait bütün gayrimenkul, nakit varlığı ve her türlü hak ve alacaklarının mülkiyetini Türk Eğitim Vakfı’na (TEV) bıraktığı görüldü.
İHTİYACI OLANA BURS
Vasiyetnamesinde Özbeğen, vakfa bıraktığı mal varlığından elde edilecek gelirden vakıf için zorunlu giderlerin dışında kalan kısmıyla Türk milli eğitimine katkıda bulunulmasını istiyor. Vakfın işlettiği okulların ihtiyaçlarının karşılanmasını da isteyen Özbeğen ayrıca maddi desteğe ihtiyacı olan başarılı öğrencilere Ferdi Özbeğen Bursu olarak belirlenecek fondan yardım edilmesini de vasiyetnamesinde belirtiyor.
EVLATLIĞI MİRASA İTİRAZ ETMİŞTİ
Özbeğen’in 14 yıl önce evlat edindiği oğlu Hilmi Özbeğen, babasının TEV lehine vasiyetname hazırladığını öğrenmesi üzerine itirazda bulunmuştu. Hilmi Özbeğen, babasının hastalığı nedeniyle bunalıma girdiğini, fikren ve ruhen sağlıklı düşünemediğini, hukuki ehliyetinin tam olmadığını öne sürmüştü. Hilmi Özbeğen’in açtığı dava sürüyor.