Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kütahya'da düzenlenecek "Filistin Film Günleri"nin tanıtımına yönelik basın lansmanı gerçekleştirildi.
        Programda konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile Sinema Salonları Yatırımcıları Derneği iş birliğinde Türkiye genelinde eş zamanlı olarak "Filistin Film Günleri" etkinliğinin düzenleneceğini söyledi.
        Etkinlik kapsamında üç filmin sinema salonlarında izleyiciyle buluşacağını belirten Ünal, gösterilecek filmlerden No Other Land adlı yapımın 2025 yılında düzenlenen Academy Awards kapsamında En İyi Belgesel dalında Oscar ödülünü kazandığını ifade etti.
        Ayrıca The Voice of Hind Rajab filminin En İyi Uluslararası Film dalında Akademi Ödülleri'ne aday gösterildiğini, All That's Left of You filminin ise Ürdün tarafından aynı dalda aday adayı olarak gösterildiğini kaydetti.

        "Filistin Film Günleri"
        Filistin Film Günlerinin Filistin'de yaşanan insan hikâyelerini, yerinden edilme, savaşın siviller üzerindeki etkilerini ve kuşaklar arası travmaları sinemanın evrensel dili aracılığıyla izleyiciye ulaştırmayı amaçladığını ifade eden Müdür Ünal, "Ramazan ayının manevi atmosferinde düzenlenen etkinlik, toplumsal dayanışma ve ortak insani değerler çerçevesinde farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir. Türkiye olarak biz en başından beri Filistinli kardeşlerimizin yanında yer alıyor, onların acılarına ortak oluyoruz. Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi 'Biz Filistin'i yeni öğrenmedik' diyerek hareket ediyoruz. Filistin hepimizin kırmızı çizgisidir ve İsrail bu çizgiyi sürekli olarak ihlal etmektedir. İşte buradan hareketle Filistin meselesini istatistiklerle, net ifadelerle ve delilleriyle kamuoyuna duyurmak, toplumsal hafızamızı diri tutmak adına Filistin Film Günleri Etkinliğimizi başlatıyoruz" diye konuştu.
        Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen açılışa AK Parti Kütahya İl Başkanı Ceyda Çetin Erenler, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yönetici ve personeli ile davetli misafirler katıldı.

        Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler