Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kütahya'nın Hisarcık ilçesine Manisa'nın Akhisar ilçesinden getirilen ve kilosu 5 TL’den satılan yeni ürün yeşil zeytin salamura yapmak isteyen vatandaşlar tarafından büyük rağbet görüyor.

        Salamura edilmiş yeşil zeytin marketlerde 12 15 TL arasında satılması üzerine vatandaş kilosu 5 TL’den satılan yeni ürün yeşil zeytini salamura yaparak çok daha ucuza mal ediyor.

        Kendi ürünü yeşil zeytin satışı yapmak için Akhisar’dan gelen Bahri Kındaç,"Yaklaşık 3 bin zeytin ağacım var. İşçilere toplattığım zeytinlerin bir bölümünü pazarlarda satıyorum. Şu an yeşil zeytin satışlarımız çok iyi. Satışını yaptığımız zeytinleri vatandaşın isteğine göre makineden geçirerek kırma ya da çizme yapıyoruz. Böylece salamura yapımı daha da kolaylaşıyor. Vatandaşa sadece bidonlara doldurup suda ıslamak ve iki günde bir suyunu değiştirmek kalıyor. Daha sonra acı suyu çıkan ve olgunlaşan zeytinleri yağlayıp afiyetle tüketebilirler” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler