Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem KYK ne zaman yatacak, bayramdan önce yatar mı? Mayıs ayı 2022 GSB KYK bursları ve kredileri ödeme tarihleri ne zaman?
        1

        Her ayın 6'sı ve 10'u arasında yapılan KYK ödemeleri Ramazan Bayramı'na sayılı gün kala araştırılıyor. Bu yıl Ramazan Byramı'nın 2 Mayıs tarihine denk gelmesiyle birlikte KYK burslarının yatacağı tarih merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan üniversite öğrencileri ile birlikte katıldığı iftar yemeğinde "KYK bursu ne zaman yatacak, bayramdan önce yatar mı?" sorusuna yanıt verdi. İşte konuyla ilgili ayrıntılar...

        2

        KYK BURSU NE ZAMAN YATACAK?

        KYK bursu ve kredi ödemeleri her ayın 6 ve 10'uncu günleri arasında gerçekleştiriliyor. Ramazan Bayramı öncesinde burs ve kredilerin yatırılacağı tarih merak konusu olurken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuyla ilgil yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

        “Öğrencilerimizin burs ve kredilerini ayın 6’sı ile 10’u arasında yatırıyorduk. Kredi ve burs ödemelerini mayıs ayı için 25’inden itibaren yatıracağız."

        3

        2021-2022 KYK BURS ÜCRETİ NE KADAR?

        Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün öğrencilere sağladığı aylık burs ve kredi ücretleri her yıl belirleniyor.

        2022 yılı için belirlenen ücret lisansta aylık 850 TL, yüksek lisansta 1700 TL ve doktorada 2550 TL.

        4

        KYK ÖĞRENİM KREDİSİ NEDİR?

        Yüksek öğrenim gören T.C. vatandaşı öğrencileri maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yüksek öğretim kurumlarının normal öğrenimi süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır. Öğrenim kredisi borcu; öğrenciye normal öğrenimi süresince verilen miktarlara Türkiye İstatistik Kurumu Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksindeki artışlar uygulanarak, hesaplanacak miktarın ilave edilmesi ile tespit edilir.

        KYK BURS NEDİR?

        Yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır.

        Haberi Hazırlayan: Aslıhan Bayram

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ