Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İnternet fotoğrafta gizlenen leoparı arıyor! Peki siz leoparı bulabildiniz mi?

        Sosyal medyada paylaşılan vahşi doğa fotoğrafı, internette gündem oldu. Paylaşımın ilgi görmesinin nedeni ise fotoğrafta gizlenen bir leopar olmasıydı. Ancak internet kullanıcılarının büyük bir kısmı leoparı görebilmek için uzun uğraşlar verdi.

        16 yaşındaki Bella Lack, geçtiğimiz günlerde takipçileriyle bir fotoğraf paylaştı.

        "TA Kİ LEOPARI BULUNA KADAR..."

        Sosyal medyada 150 bin takipçisi bulunan Lack, "Biri bana bu kareyi göndererek fotoğraftaki leoparı bulmamı istedi. Fotoğrafın şaka olduğuna emindim, ta ki leoparı bulana kadar..." dedi.

        Daha sonra da Hindistanlı vahşi doğa fotoğrafçısı Hemant Dabi’nin çektiği bu fotoğrafı paylaşarak takipçilerinden gizlenmiş olan leoparı bulmalarını istedi.

        REKLAM

        Sonuçlar ise şaşırtıcıydı. Çoğu internet kullanıcısı leoparı bulmakta zorlukyaşarken, bazıları da ilk bakışta leoparıgördü.

        Leoparın bulunduğu nokta
        Leoparın bulunduğu nokta

        Sosyal medya kullanıcıları leoparı bulabilmek için paylaşıma verilen yanıtlara baksa da Bella Lack,takipçilerini birbirlerine 'kopya' vermemeleri konusunda uyardı.

        Leoparı fark edemeyen bir kullanıcı,"Leoparı bulamayınca gözlüğümü aramaya gittim, sonradan fark ettim ki gözlüğüm zaten gözümdeymiş" dedi.

        GECE AVLANIYORLAR

        Leoparlar, aslanlardan farklı olarak yalnız hayvanlardır ve aslanlarla rekabete girmemek için çoğunlukla geceleri avlanırlar. Jaguara benzetilse de daha küçük ve daha az kaslı canlılardır. GenellikleAfrika'nın güney bölgelerinde veya Asya, Pakistan ve Malezya'daki dağınık topluluklarda yaşarlar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ