Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim LGS'ye kaç kişi girdi? 2023 MEB ile Liseye Geçiş Sınavı LGS'ye kaç kişi katıldı?
        1

        Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav 4 Haziran 2023 Pazar günü düzenlendi. LGS sınavı, 15 bin 532 okulda ve 81 bin 570 salonda gerçekleştirildi. İki oturumda uygulanan sınavda 465 bin 274 sınav görevlisi yer aldı. Sınav sonrasında , "2023 LGS'ye kaç kişi katılacak, toplam kaç öğrenci girecek?" sorusunun yanıtı merak konusu oldu. MEB tarafından konuyla ilgili bilgilendirme yapılırken LGS'ye girecek öğrenci sayısı ile ilgili de açıklama yapıldı.

        2

        LGS'YE KAÇ ÖĞRENCİ GİRDİ?

        LGS merkezi sınavı, 15 bin 532 okulda, 81 bin 570 salonda gerçekleştirilecek. İki oturumda toplam 465 bin 274 sınav görevlisi yer alacak.

        Merkezi sınav hazırlığı bu yıl 8'inci sınıfta okuyan 1 milyon 246 bin 429 öğrenci dikkate alınarak yapıldı. Deprem bölgesindeki 256 bin civarındaki öğrenciden 67 bini, kendi talepleriyle 71 ilde sınava girecek. Geriye kalan tüm öğrencilerin sınav başvurusu, merkezi olarak gerçekleştirildi.

        3

        CEVAP ANAHTARI, SINAV SONRASINDA YAYIMLANACAK

        Daha önceki senelerde olduğu gibi bu yıl da öğrenciler, sınav kitapçıklarını bir gün sonra sınava girdikleri okullardan alabilecek. Sınavın ardından yarın öğleden sonra, cevap anahtarının Bakanlığın internet sitesinde yayımlanması bekleniyor.

        Merkezi sınav sonuçları 26 Haziran'da "https://www.meb.gov.tr" internet adresinde ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgesi, posta yoluyla gönderilmeyecek.

        Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla LGS tercih ve yerleştirme kılavuzu yayımlanacak ve liselere yerleştirme süreci başlatılacak.

        Haberi Hazırlayan: Kubilay Kos

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ