Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Ünlülerin sırdaşları

        Arif HÜR / HABERTÜRK MAGAZİN

        ‘Ayağımın dibinden ayırmıyorum’

        Başak Parlak

        KEDİM Otto’yu 2 aylıkken sokaktan aldım ve 2 yıldır benimle birlikte. Bir hayvana bebekliğinden itibaren bakınca ailenin bir üyesi gibi oluyor. Setim olduğunda ya da tatile gittiğimde onu çok özlüyorum. Evde olabildiğim zaman hep ayağımın dibinde oluyor ve bana huzur veriyor. Adını Karabaş taktığım köpek ise ‘Kış Güneşi’ dizisini çektiğimiz mahalleden. Sokakta gördüğüm bütün hayvanlara isim takarım. O da çok uysal bir çocuk. Israrla pati vermek istiyor. Beni karavandan alıp sete kadar eşlik ediyor.

        ‘Bagajımızda mamayla dolaşıyoruz’

        Açalya Samyeli Danoğlu

        CİNSİ Chow Chow olan, 3 yaşında, Kontes adında bir köpeğim var. Ona karşı hissettigim sevginin tarifi yok. En derin ve en gerçek şey ona duyduğum sevgi. Onsuz bir hayat düşünemiyorum, aileden biri gibi. Küçüklükten beri hayvanlardan korkmadan, sürekli temas halinde büyüdüm. Beslediğimiz bir sürü kedi ve köpek var. Ailem ve ben, yaz-kış susuz ve aç kalmamaları için çabalıyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz. Örnek verecek olursam Kemerburgaz tarafında oturuyoruz. Yol güzergâhımızda pek çok sokak köpeği var. Onlara vermek için arabamızın bagajında kuru mamayla dolaşıyoruz.

        ‘Benim küçük prensesim’

        Tuğba Özerk

        2 aylıkken aldığım Yorkshire Terrier cinsi köpeğim Pinkit şu an 10 yaşında ve hâlâ benimle. Üzgün olduğumu anladığında beni neşelendirmek için çok çabalıyor. Hisleri çok kuvvetli ve birbirimize çok bağlıyız. Tüm dostlarım onun benimle özdeşleştiğini biliyor. O da evin bireyi ve benim küçük prensesim.

        ‘Gece yanımda uyuyor’

        Simge Sağın

        Cinsi British Shorthair olan kedim Cino, 5 yıldır benimle birlikte yaşıyor. Gece yanımda uyuyor. Beni kapıda karşılıyor. Ben ona bakıyorum ama o da bana iyi bakıyor. Belki ben onun sahibiyim ama zaman zaman sanki o benim sahibimmiş gibi davranıyor. Kedimle sık sık muhabbet ediyorum, o da beni dinliyor. Ömrümün sonuna kadar hayvanlarla yaşamaya devam edeceğim.

        ‘Köpeğim evin bir ferdi’

        Akasya Asıltürkmen

        MUNİSE adında 1.5 yıldır benimle beraber olan bir köpeğim var. Kızım benim için önemli bir arkadaş. O büyümeyen bir bebek gibi. Onu bir süs eşyası gibi değil, evin bir ferdi olarak görüyorum. Onu evde 5 saatten fazla yalnız bırakmamaya çalışıyorum. Köpek almayı akıllarından geçirenler sabırlı olmalılar. Emek harcamadan hayvana bakılmaz.

        ‘Apartmanınsahibi kediler’

        Ebru Güzel

        EVİMDE köpeğim var. Onun dışında 1 yılı aşkın süredir apartmanımızın önünde bulunan adlarını Tırsak Oğlan, Sarıkız ve Karaoğlan koyduğum kedilere bakıyorum. Onlara ton balıkları alıyorum. Alamadığımda akşam yemeğimi onlarla paylaştığım bile oluyor. Apartmanın sahibi kediler adeta.

        ‘Evlat yarısı gibiler’

        Vatan Şaşmaz

        BENİM 2 evcil hayvanım var. Biri 4 yaşında, Danua cinsi, adı Fuga. Diğeri de 14 yaşında bir Golden Retwiver, adı Zigo. İkisi de benim için evlat yarısı gibi. Onların bizim hayatımız için bekçilik yapıyor olmalarını bilmek tarifsiz bir duygu. Bence her çocuğun bir evcil hayvanı olmalı. Hayvanları sevmeyen bir birey insanları da sevemez.

        ‘Ömrüm boyunca böyle yaşayacağım’

        Doğa Rutkay

        SEVMEYE muhtacım ve aciz bir insanım. Paraya, pula, mala, lükse düşkün değilim. Bunun gibi saf, çıkarsız saniyeler için yaşıyorum. Köpeğim Mr Poker’i çok seviyorum. Allah ömür verdikçe de böyle yaşamaya devam edeceğim.

        ‘Şiddet haberlerini görünce kahroluyorum’

        Feyza Çıpa

        KÖPEĞİM Diego’nun yanı sıra evimde 5 yılı aşkın bir süredir 2 tane de kedi besliyorum. Asosyal bir insan olduğum için onlarla keyifli vakit geçiriyorum. Hem kendi hayvanlarım hem de sokak hayvanları için aylık ortalama 600 TL harcıyorum. Hayvanlara yönelik şiddet haberlerini gördüğümdeyse adeta kahroluyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ