Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Fiskos ‘Size Baba Diyebilir Miyim?’ kitabının geliri Koruncuk Vakfı’na bağışlanacak

        ‘Kızımla oynamaya ihtiyacım var’ - Bülent İpek (Gazeteci)

        Güneş doğmadan önce, baba olmak için çok geç kaldığımı düşünüyordum ama öyle değilmiş, otuz dört yaşımda baba oldum ben, tam zamanıymış. Kızımın bana ihtiyacı olduğu kadar benim de onunla oynamaya, zaman geçirmeye ihtiyacım var. Kızım adı gibi hayatıma doğan bir Güneş oldu. Yörüngesinde dört mevsim yaşayan dünya kadar şanslıyım. Eksik olmasın.

        ‘Anneliğin ötesinde hiçbir duygu yok’ - Selçuk Aydemir (Senarist)

        Ben senin doğumundan sonra babalığı anlayacağım diye umuyordum, ters köşe yaptın. Tek görebildiğim annelik duygusunun ötesinde hiçbir duygunun olmadığı. Anladığım kadarıya, babalar çocuklarını eşlerinin gözlerinde, yüzlerinde severler. Ben senin gününün nasıl geçtiğini annenin yüzünden anlıyorum kızım. İlla soracaklar sana ‘Babanı mı daha çok seviyorsun, anneni mi’ diye. Bir an bile düşünme, ‘Annemi tabii ki, soru mu lan bu?’ deyiver. Babacığım yapacak bir şey yok, baba olunca anlarsın diyordun. Anladım ama yine annemin hanesine yazdı...

        REKLAM

        ‘Dostunu bulmak demek’ - Özgün (Şarkıcı)

        Bir anne dokuz ay karnında taşıyor çocuğunu. Onunla kurduğu bağ ve çocuğuna karşı hissettikleri tarifsiz. Baba olmak ise en yakın arkadaşını bulmak demek. Ediz, bana ‘Baba’ deyip sarıldığı an adeta dünya duruyor. Baba olmayanlara şunu söylemek isterim: Bu öyle bir sevgi ki ancak baba olduğunuz zaman anlayabilirsiniz. Çünkü gerçek sevgi anlatılmaz yaşanır.

        ‘Yeniden doğuş gibi’ - Hakan Ural (Oyuncu)

        Baba olmak insanın hayatına tarifi olmayan bir coşku katıyor. Hissettiğiniz sorumluluk duygusunu, çalışma isteğinizi ve yaşama dair motivasyonunuzu yükseltiyor. Yeniden doğuş gibi babalık, başka bir varolma biçimi sunuyor insana.

        ‘Biz seninle aşk yaşıyoruz ada...’ - Uraz Kaygılaroğlu (Oyuncu)

        Haziranın ilk güneşi, yazın yenen ilk dondurma, karne hediyesi olarak alınan kırmızı bisiklet, cuma günü son iki dersin beden eğitimi dersi olması, kışın ortasındaki kar tatili insanlara nasıl anlık heyecanlar yaşatıyorsa işte, sen de hayatımıza geldiğin günden beri bunu bana her an yaşatıyorsun. Biz seninle aşk yaşıyoruz Ada...

        ‘Çocuklarımız bize babalığı öğretir’ - Fikret Kuşkan (Oyuncu)

        Babalık doğumdan önce veya sonra geçirilmiş vakitler değildir. Sizin, ona geriye bıraktıklarınızdır. Babalık, zaman zaman yalnızlık, çoğu zaman çokluk, bir altın topa sahip olmaktır. Rol modeli olmayan bir babanın, babalık üzerine konuşabilmesi aslında hayli güçtür ama rol modeliniz ister olsun ister olmasın, çocuğunuz şöyle veya böyle size babalığı öğretir. Benim de rol modelim Gün’üm, Gece’m, oğullarım. Bütün saflıkları ve tüm içtenlikleriyle bana babalığı öğrettiler.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ