Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler H. Bunu Konuşuyor Defne'nin annesi istediği için yine evlendi

        Şubatta hayatını kaybeden sunucu Defne Joy Foster’ın eşi İlker Yasin Solmaz gözlerden uzak dünya evine girdi.

        DOĞUM TARİHİ: 1980

        DOĞUM YERİ: İstanbul

        EŞİNİ KAYBETTİĞİ TARİH: 2 Şubat 2011

        ÇOCUĞUNUN ADI: Can Kılıç, 2 yaşında

        Sunucu ve oyuncu Defne Joy Foster, arkadaşı Kerem Altan’ın evinde 2 Şubat 2011 tarihinde ölü bulunduğunda İlker Yasin Solmaz’ın adını çok az kimse biliyordu. Eşinin cenazesi evden çıkarılırken hıçkıra hıçkıra ağlarken kameralara yansıdı. Solmaz, uzun süre ortalığa çıkmadı. Polise giderek eşinin ölümüyle ilgili ifade verdi. Defne’nin mezarına ölümünün 7’nci gününde geldi. Orada da ağzını bıçak açmadı. Dua edip ayrıldı. Solmaz, yine uzun süre ortalıkta görünmedi. 2 yaşındaki oğlu Can Kılıç’la teselli buluyor, acısını hafifletmeye çalışıyordu.

        EŞİ İÇİN MÜCADELE ETTİ

        Ama zaman pek çok şeyin ilacıydı. Solmaz önce yaz aylarında arkadaşlarıyla eğlence mekânlarında ortaya çıktı. Yanındaki kadınlarla sevgili yakıştırması yapıldı. Ancak o reddetti. Bir ara alkollü araç kullanırken yakalandı. Limiti çok az aştığı için ehliyetine el konuldu. Defne’nin ölümündeki sır perdesinin aralanıp varsa sorumluların bulunmasını ve yargılanmasını istedi. Defne’nin annesi Hatice Foster’la birlikte dilekçe veren Solmaz, “bazı kişilerin” dinlenmesini istedi. Adli Tıp raporu geçen ay açıklandı ve herkes Defne’nin astım, alkol ve kullandığı ilaçların reaksiyon oluşmasından öldüğünü öğrendi.

        "İlker genç ve sağlıklı evlenmesini isterim"

        Fazla zaman geçmedi; İlker Yasin Solmaz’ın adı yeniden medyada yer aldı. Yeniden evlenecek deniyordu. Bunu hem Solmaz hem de Foster’ın annesi reddetti önce. Ama sonra Hatice Foster, bir yakınına “İlker genç ve sağlıklı bir erkek. Evlenmesini ve bir yuva kurmasını hem İlker için hem de torunum Can Kılıç için isterim. Bir yandan vicdanım sızlıyor, kızımı düşünüyorum ama bir yandan da mantıklı düşünmeye gayret ediyorum” diyerek evliliğine yeşil ışık yakıyordu. Dün basına yansıyan gelişme Solmaz’ın, Bolu’nun Yeniçağa Beldesi’nde gözlerden ırak kıyılan bir nikâhla, hayatını anaokulu müdürü Beyza Dankal’la birleştirdiği oldu. 33 yaşındaki eşinin de ilk kocasından Ceylin adında bir kızı vardı. Gizli nikâhta söylentilere göre fotoğraf bile çektirilmedi. Nikâh memuru bile Defne Joy Foster’ın eski eşi olduğunu bilmiyordu. O da gazetecilerin araması üzerine durumdan haberdar oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ