Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Şipşak Demet Akalın, Fevzi Şen, Demet Akalın doktorunu mahkemeye verdi

        Demet Akalın, kızı Hira’nın doğumunu gerçekleştiren Dr. Fevzi Şen hakkında yaptığı bazı suçlamaların ardından Dr. Fevzi Şen’den açıklama geldi.

        İşte Dr. Fevzi Şen’in iddialar üzerine yaptığı o açıklama:

        “Demet Akalın’ın çeşitli yayın organları vasıtasıyla yaptığı açıklamalar asılsız, haksız, birbiriyle çelişir iddialar ve suçlamalar içermektedir. Buna göre, Sn. Demet Akalın öncelikle;

        'Dr. Fevzi Şen tarafından gerçekleştirilen sezeryan doğum sonrasında sol bacağında lokal bir bölgeyle sınırlı uyuşukluk olduğunu ve bu durumun –tam yan dönemediği için- o bölgeye uygulanan bir ağrı kesici injeksiyondan kaynaklandığını' ifade etmiştir. Doğumun üzerinden 1.5 ay geçmesine rağmen bu şikayetinin geçmediğini, bu nedenle doğumu gerçekleştiren doktoru Fevzi Şen’i mahkemeye vereceğini, aynı doktorun daha önce başka kadınlar tarafından yine aynı şikayetle mahkemeye verildiğini” ifadeleri arasına eklemiştir.

        Ancak önemle belirtmek gerekir ki, Sn. Demet Akalın’ın iddia ettiğinin aksine sözkonusu uyuşuk bölge sezeryan operasyonu ile ilgili bir bölge değildir. Bu uyuşukluk, ağrı terapi uzmanının da ifade ettiği gibi, hamilelik nedeniyle vücutta oluşan aşırı ödemden ötürü Nervus femoralis sinirinin yüzeysel cutaneus sinir dalına yapılan ağrı kesici injeksiyonla irritasyona uğramış olmasından kaynaklanmaktadır ve sezeryan operasyonu ile medical/tıbbi bir bağlantısı bulunmamaktadır. Zira, Akalın’ın sezeryan opreasyonu Dr. Fevzi Şen tarafından başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiş olup, anne ve bebek sağlıklı ve komplikasyonsuz bir biçimde taburcu edilmişlerdir. Dr. Fevzi Şen hekim olarak tedavi etme yükümlülüğünü herhangi bir uygulama hatası olmadan yerine getirmiştir. Ayrıca Dr. Fevzi Şen’in bugüne kadar hakkında açılmış benzer bir dava ya da şikayette bulunmamaktadır.

        Sn. Demet Akalın tarafından ortaya atılan iddialarda Dr. Fevzi Şen’in kişilik haklarını açıkça zedeleyen ve ayrıca kamuoyunu yanlış yönlendirmeye sebebiyet ifadeler yer almaktadır. Şen’i asılsız ithamlarla lekelemeye, itibarsızlaştırmaya çalışan gerçekdışı sözkonusu ifadelerin yanı sıra Dr. Fevzi Şen hakkında benzer şikayetle açılmış davaların olduğu yönünde iftiraya varan ithamlar da bulunmaktadır. Ayrıca belirtelim ki, bunları yayımlayan basın organlarının da iftira, hakaret, lekeleme, saptırma, manipülasyon, söylenti, dedikodu, mesnetsiz suçlamalardan uzak durması meslek etiği gereğidir ve sorumlu habercilik anlayışı ile bağdaşmamaktadır.

        Dr. Fevzi Şen’in toplum içindeki saygınlığını ve mesleki itibarını lekelemeye yönelik bu tutumlar karşısında ceza ve hukuk mahkemelerine başvuru haklarımızı saklı tutarak, haber ve içeriğinin gerçek vaka ile haklı gerekçelere dayanmadığını, kamuoyuna saygı ile arz ederiz."

        Dr. Fevzi ŞEN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ