Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Dış basın Mick Jagger'ın sevgilisi intihar etti, moda tasarımcısı L'Wren Scott öldü, mick jagger'ın sevgilisi, kendini astı
        1

        Derleme: HABERTURK.COM

        Rolling Stones'un vokali Mick Jagger’ın 2001’den beri beraber olduğu sevgilisi moda tasarımcısı L'Wren Scott, New York’taki apartmanında intihar ederek öldü. Manhattan’ın Doğu yakasındaki Chelsea apartmanında kendini asan Scott’un cansız bedeni kendisine ulaşamayınca polise haber veren asistanı aracılığıyla Pazartesi sabahı 10.05’te polis tarafından bulundu. Scott 49 yaşındaydı.

        2

        Grubu Rolling Stones ile dünya turunda olan ve Avustralya’ya yeni varmış olan Mick Jagger ölüm haberinden daha 4 saat önce “Perth’teki ilk şovumuz için sabırsızlanıyorum” şeklinde bir tweet atmıştı.

        3

        Jagger adına konuşan arkadaşı, Jagger’ın büyük bir şok içinde ve tamamen yıkılmış olduğunu ve grubun konserlerini iptal ettiğini duyurdu. Scott 10 yıldan uzun süredir Mick Jagger ile romantik bir birliktelik yaşıyordu ancak bunun yanı sıra oldukça başarılı ve ünlü bir modacıydı.

        4

        1980’lerdeki modellik denemelerinden sonra 1990’lardan itibaren Madonna’dan Tom Hanks’e, Martin Scorsese’den Julia Roberts’a birçok ünlü isime stilistlik yapmaya başladı. 2001’de bir fotoğraf çekimi esnasında Mick Jagger ile tanıştı ve birbirlerine aşık oldular.

        5

        2007’de çift yoğun iş programları nedeniyle görüşememekten şikayet edip Londra’da 10 milyon dolarlık bir eve taşındı. Scott, 2009’da Daily Beast’teki bir röportajında “Sürekli çalışıyorum. Seyahat gerektiren büyük fabrikalara gidiyorum. Her sezon kendimi geçmeye çalışıyorum” demişti.

        6

        Rolling Stones’un dünya turu için kıyafetleri de o seçmişti. Michelle Obama, Nicole Kidman, Angelina Jolie ve Penelope Cruz da L'Wren Scott tasarımlarını giyen ünlüler arasındaydı.

        7

        Stanley Kubrick’in Eyes Wide Shot filmindeki kostümleri de o tasarlamıştı. Scott, Şubat ayında Londra Moda Haftası’ndaki defilesini iptal ettiğini duyurdu.

        8

        Polis memurları ölümün intihar kaynaklı göründüğünü ancak kesin bilgilendirmenin tıbbi incelemeden sonra yapılacağını söyledi.

        9

        Evindeki Fransız kapısına bağladığı çarşafla kendini asmış şekilde bulunan Scott’un intihar notu bırakmadığı ancak cinayet delilinin de bulunmadığı açıklandı.

        10

        Scott’un son koleksiyonlarından biri 2013’te Londra’da görücüye çıkmış ve büyük övgü toplamıştı. Ancak Scott 2014 Şubat ayında yapılması planlanan defilesini prodüksiyon problemleri ve şirketi LS Fashion Ltd’nin finansal sorunları nedeniyle iptal etti.

        11

        Ani ölümü moda dünyasındaki herkesi derinden sarstı.

        12
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ