Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam SON DAKİKA! Meghan Markle ve Prens Harry'den olay sözler: 'Ten renginden endişe duydular'
        1

        İngiltere Kraliyet Ailesi'ndeki tüm görevlerini bırakarak ABD'ye taşınan Prens Harry ile Meghan Markle'ın, ABD'li televizyon sunucusu Oprah Winfrey ile yaptığı söyleşi ekranlara geldi.

        2

        CBS bu söyleşi için Winfrey’e yedi milyon dolar ödedi, ama Kraliyet unvanlarını kaybeden çift resmi açıklamaya göre ücret almadı. Ayrıca vakıflarına bağışları da kabul etmedi.

        3

        Markle ve Harry röportajda saraydaki yaşamlarına ve yalnızlaştırılmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Çift ayrıca ilk kez Oprah ile yaptıkları röportajda bir kız bebek beklediklerini duyurdu.

        4

        ARAŞTIRMA YAPMAMIŞ

        Meghan röportajda Kraliçe'yle ilk tanıştığında reverans yapmanın normal bir şey olduğunu bilmediğini, saraya gelmeden önce Kraliyet Ailesi'yle ilgili bir araştırma yapmadığını, Harry'le görüşmeye başladıklarında internette kocasını araştırmadığını anlattı.

        5

        GERÇEK DÜĞÜN 3 GÜN ÖNCEYDİ

        Prens Harry ile olan gerçek düğünün Kraliyet düğününden üç gün önce olduğunu söyleyen Meghan Markle, "Sanırım ikimiz de farkındaydık, bu bizim günümüz değildi. Dünya için planlanan gündü" dedi.

        6

        Meghan, Kraliyet Ailesi algısının peri masalları gibi olmadığını gerçeklikte çok farklı olduğunu söyleyerek, "Algıyla yargılanıyorsun ama gerçeği yaşıyorsun" şeklinde konuştu.

        7

        "KATE BENİ AĞLATTI"

        Birkaç yıl önce gazetelerde Meghan'ın düğün öncesinde bir çiçekli elbise yüzünden yaşadıkları gerginlik nedeniyle Cambridge Düşesi Kate'i (Harry'nin ağabeyi Prens William'ın eşi) ağlattığı iddia edilmişti.

        8

        Oprah, Meghan'ın Kate Middleton'ı ağlattığına dair söylentiler olduğunu söylemesi üzerine Markle, "Bu bir dönüm noktasıydı" diyerek Kate'i ağlatmadığını, bunun tersi olduğunu belirtti.

        9

        Meghan, "Düğünden birkaç gün önce Kate, çiçekçi kız elbiseleri nedeniyle beni ağlattı ve gerçekten duygularımı incitti" cümlelerini kullandı. Daha sonra Kate'in kendisinden özür dilediğini ekleyen Markle, bu hikayeyi 'Kate'i aşağılamak için' anlatmadığını, onun 'iyi bir insan' olduğunu söyledi.

        10

        Basının iyi bir kahraman ve kötü adam hikayesi yarattığını söyleyen Meghan, Kate ile karşılaştırıldığında basına farklı yansıtıldıklarının altını çizdi.

        11

        "KENDİMİ DAHA YALNIZ HİSSEDEMEZDİM"

        Meghan, Kraliyet Ailesi'nde olması nedeniyle yapamadığı çok şey olduğunu ve kendisini yalnız hissetmeye başladığını da Oprah'a anlattı.

        12

        "Ailenin üyesinden birinin" kendisinden bir süre sessiz kalmasını istediğini söyleyen Meghan, "Her yerdeyim ama hiç bir yerde değildim" ifadesinde bulundu. Meghan, "Yapmama izin verilen çok az şey vardı. Elbette bu yalnızlığı besler" dedi.

        13

        "TEN RENGİNİN KOYU OLACAĞINI KONUŞUYORLARDI"

        Oprah, Meghan'a oğlu Archie'nin neden Prens unvanı almadığını sordu. Markle ise "Ben hamileyken, bebeğimin prens ya da prenses olmasını istemediler. Bebeğime güvenlik tanınmayacağını söylediler. Oğlum doğduğunda ten renginin ne kadar koyu olacağına dair konuşmalar oluyordu ve bundan endişeleniyorlardı" diye konuştu

        14

        "ARTIK HAYATTA OLMAK İSTEMİYORDUM"

        Oprah'a intihar etmeyi düşündüğünü söyleyen Meghan, "Bunun herkes için her şeyi çözeceğini düşündüm" dedi.

        15

        Susex Düşesi, akıl sağlığının kötüleştiğini ve "artık yaşamak istemediğini" belirterek "Kuruma (saray idaresi) gittim ve yardım için başka bir yere gitmem gerektiğini söyledim. 'Daha önce hiç böyle hissetmedim ve bir yerlere gitmem gerekiyor' dedim. Bana gidemeyeceğimi, bunun Kraliyet Ailesi için iyi olmayacağını söylediler" diye konuştu.

        16

        LADY DIANA'NIN ARKADAŞINA ANLATMIŞ

        Meghan, "Kime gideceğimi bilmiyordum. Açıldığım kişilerden biri hala dostumuz ve sırdaşımız olan, kocamın annesinin (Prenses Diana) en yakın dostlarından biriydi. İçeride gerçekten neler yaşandığını başka kim anlayabilirdi" dedi.

        17

        KRALİÇE İYİ DAVRANMIŞ

        Kraliçe Elizabeth'in kendisine hep iyi davrandığını söyleyen Markle, Kraliyet Ailesi ile kurum olarak tanımladığı yapı arasındaki farkı vurguladı. Ayrıca Prens Harry de büyükannesiyle (Kraliçe) ilişkisinin 'gerçekten iyi olduğunu, geçen yıl Kraliçe ile hiç olmadığı kadar çok konuştuğunu Archie'yle görüntülü konuşma yaptıklarını söyledi ve ekledi: "O benim komutanım. Her zaman öyle olmaya da devam edecek."

        18

        Meghan'a, Prens Harry'nin büyükannesi olan Kraliçe Elizabeth ile nasıl tanıştığı da soruldu.

        Markle bu soruyu, "Majesteleri Kraliçe ile ilk tanıştığımda aslında çok büyük bir formalite yoktu" şeklinde yanıtladı. Markle, Harry ve kendisinin, Prens Andrew'un yaşadığı yerde öğle yemeğine gittiklerini, o civarda olan Kraliçe'nin daha sonra kendilerine katıldığını anlattı.

        19

        PRENS HARRY: KAPANA KISILDIĞIMI BİLMİYORDUM

        Meghan Markle ile tanıştıktan sonra kaçmak istediğini dile getiren Harry, "Meghan olmasaydı aileden ayrılmazdım çünkü kapana kısıldığımı bilmiyordum. Babam ve ağabeyim de kapana kısıldı fakat gitmek istemiyorlar ve onlar için çok üzgünüm" ifadesini kullandı.

        20

        PRENS HARRY İLE BABASI PRENS CHARLES KONUŞMUYOR

        Prens Harry, 'yeterince destek almadıkları için' Kraliyet'ten ayrılıklarını söyleyerek, babası Prens Charles'ın artık aramalarına cevap vermeyi bıraktığını söyledi.

        21

        Harry "Düş kırıklığına uğradım çünkü o da benzer şeyler yaşamıştı. Bunun acısının nasıl olduğunu biliyor. Ayrıca Archie, onun torunu. Ama tabii onu sevmeye devam edeceğim. Çok fazla acı yaşandı. Bu ilişkiyi düzeltmek için çaba harcamayı önceliklerimden biri yapmaya devam edeceğim" dedi.

        22

        Harry, "Babaannem Kraliçe Elizabeth ile bugüne kadar 3 kez telefonda konuştuk, babamla da 2 kez konuştuk ancak sonra telefonlarıma cevap vermemeye başladı" diye konuştu.

        23

        MEDYA PATRONU YARDIM ETTİ

        Prens Harry, statü değişikliği nedeniyle aileden ayrıldıktan sonra Kanada'da yaşarken güvenliklerinin kaldırıldığını söylerken, orada güvende olmadıklarını düşündükleri için Kaliforniya'ya taşıdıklarını belirtti.

        24

        Çift, ailesinin mali kaynaklarını kestikten sonra Amerikalı milyarder ve medya patronu Tyler Perry'nin kendilerine ev verdiğini ve güvenliklerini sağladığını anlattı.

        25

        Meghan, kendisi ve oğlu Archie için güvenlik sağlanmasa bile en azından Prens olarak doğan eşi Harry'nin güvenliğinin sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

        26

        IRKÇILIĞA KARŞI DESTEK VERMEMELERİ ÜZDÜ

        Prens Harry, ailesinin ırkçılığa karşı destek vermemesinin kendisini üzdüğünü belirtirken, annesi Prenses Diana'nın eğer hayatta olsaydı olanlara çok üzüleceğini ve öfkeli olacağını düşündüğünü belirtti.

        27

        "EN BÜYÜK KORKUM TARİHİN TEKRAR ETMESİYDİ"

        Harry, "En büyük korkum tarihin tekrar etmesiydi ve ben bunu birçok kere kamuya açık alanda söyledim. Tarihin tekerrür edeceğini görüyordum ve çok daha tehlikeli bir şekilde. İşin içine ırkçılığı koyunca, sosyal medyayı koyunca aynı şeylerin yaşandığını görebiliyordum ve burada tarih tekerrür ediyordu derken annemden bahsediyorum elbette" ifadesini kullandı.

        28

        ABİSİ WILLIAM İLE OLAN İLİŞKİSİNİ AÇIKLADI

        Kardeşi Prens William ile olan ilişkisi sorulduğunda, Harry onu çok sevdiğini ve birlikte cehennemden geçtiklerini söyledi. Prens Harry, abisi Prens William ile şu an ilişkilerinin mesafeli olduğunu da kaydetti.

        29

        MALİ KAYNAKLARI KESİLDİ

        Prens Harry, 2020'nin ilk çeyreğinde ailesinin mali kaynaklarını kestiğini belirterek "Meghan'ın Netflix ve Spotify ile anlaşmalar yapması planın bir parçası değildi. Ama güvenlik masraflarımızı karşılamak zorundaydım. Fakat annemin bana bıraktıkları vardı. Onlar olmasaydı, bunları yapamazdım" dedi.

        30

        Ailesinin 2020'nin ilk yarısından itibaren maddi desteği kestiğini söyleyen Prens Harry, yine de Kraliyet'ten ayrıldıkları için pişman olmadıklarını, oğulları Archie ile özgürlüğün tadını çıkardığını itiraf etti.

        37

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ