Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika FACİA! Son dakika! Meksika'da tren faciası! En az 20 ölü 49 yaralı
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Meksika'nın başkenti Meksiko'da tren üstgeçidi çöktü. Aralarında çocukların da bulunduğu 20 kişi hayatını kaybederken 49 kişi hastaneye kaldırıldı.

        Yetkililer kazadan kısa bir süre sonra üstgeçidin diğer parçalarının ya da ray üzerindeki diğer vagonların yola düşme riski nedeniyle kurtarma çalışmalarına ara verildiğini söyledi.

        Milenio TV'de yer alan görüntülerde 12 numaralı metro üstgeçidinin altındaki yolda bulunan araçların üzerine çöktüğü görüldü.

        Televizyon ve sosyal medyada yer alan görüntülerde sağlık ve itfaiye ekiplerinin göçük altında kalanlara ulaşmaya çalıştığı görüldü.

        Meksiko Belediye Başkanı Claudia Sheinbaum kurtarma çalışmalarına devam edilebilmesi için olay yerine vinç sevkedildiğini söyledi.

        Sheibaum hastaneye sevkedilen yedi kişinin "ağır yaralı" olduğunu ve ameliyata alındığını söyledi. Sheinbaum daha önce yaptığı açıklamada 70 kişinin yaralandığını söylemişti.

        Sheinbaum Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Maalesef ölü ve yaralılar var. Komuta merkezinin kurulumuna yardımcı olmak için olay yerindeyim" dedi.

        Metronun 12 numaralı hattı Dışişleri Bakanı Marcelo Ebrard kentin belediye başkanıyken yapılmıştı.

        Ebrard Twitter'dan yapılan açıklamada, "Bugün Metro'da yaşanan hadise korkunç bir trajedi. Kazazede ve ailelerinin yanındayım" dedi.

        Ebrard "Tabi ki olaya neyin neden olduğu araştırılmalı ve sorumlular cezalandırılmalı. Tekrar ne gerekirse yapmak için yetkililere yardım etmeye hazır olduğumu belirtmek istiyorum" dedi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ