Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Meltem Cumbul, Semih Kaplanoğlu’nun elini neden sıkmadığını açıkladı

        Uluslararası Adana Film Festivali´nin ödül töreninde sunuculuk yapan Meltem Cumbul, "En İyi Yönetmen" ödülünü kazanan Semih Kaplanoğlu´nun elini sıkmamıştı.

        DHA'nın haberine göre, Semih Kaplanoğlu ise Meltem Cumbul'un bu hareketinin ardından sosyal medya hesabından, "Adana Film Festivali´nde sahnede maruz kaldığım kabalığın ardından bizi yalnız bırakmayan sanatseverlere ve dostlara teşekkürler" cümlesiyle tepkisini dile getirmişti.

        Meltem Cumbul da bugün twitter hesabından bir paylaşım yaparak, Semih Kaplanoğlu´nun elini sıkmama nedenini şu cümlelerle açıkladı:

        "Eşitler arası bir selamlaşma ve yakınlaşma ritüeli olan el sıkışmayı; kendinden olmayanları ötekileştirenle, fakiri zengine böldürenle, güçlüleri tutup zayıfları hor görenle yapmayı reddediyorum. Yüreğime ve sevgiye düşman olanla, gözlerim ve ellerim dost olamaz."

        REKLAM

        ATİLLA DORSAY: MELTEM CUMBUL'UN HAREKETİ KESİNLİKLE BAĞIŞLANAMAZ

        Atilla Dorsay, geçtiğimiz günlerde Adana Film Festivali'nde, sunucu Meltem Cumbul'un En İyi Yönetmen Ödülü'nü alan Semih Kaplanoğlu'nun elini sıkmamasını değerlendirdi. Meltem Cumbul'un yaptığı hareketin bağışlanamaz olduğunu belirten Dorsay, "Şimdi, Semih Kaplanoğlu'nun çok sevdiğim birisi olduğunu söylemem lazım, öncelikle. Çünkü 'Bal' filminin heyecanını Berlin'de birlikte yaşadık. O yıl Altın Ayı ödülünü aldı ve o üçlemeyi, Süt, Bal, Yumurta'yı ben Yüz Yılın Yüz Türk filmi kitabıma da aldım. Böylesine bir sanatçıya kimsenin hakaret etmeye hakkı yok. O büyük bir sanatçı, bir kere onu bir tarafa yazalım. Meltem Cumbul orada başka bir misyonla bulunuyordu. Kendisini çok severim. Gerçekten çok sevdiğim bir insan. Orada onun görevi herkesin elini sıkıp ödüllerini vermek. Eğer başka bir filmin sanatçısı olup bir nedenle ödül almak ya da ödül vermek gibi sahnede bulunsaydı, tamam, sıkmayabilirdi. Ama onun asli görevi zaten herkesi karşılamak herkese 'hoş geldin' demek. Dolayısıyla Meltem Cumbul'un hareketi kesinlikle bağışlanamaz, onu da söyleyeyim" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ