Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Merkez Bankası Haziran ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Faizler yükselecek mi, sabit mi kalacak? İşte detaylar - Merak Edilenler Haberleri
        1

        Dolar TL kurunda yaşanan yükseliş ve ekonomideki son gelişmelerin ardından gözler Merkez Bankası faiz kararına çevrildi. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Bilindiği üzere faiz kararı Merkez Bankası Para Politikası Kurulu tarafından belirleniyor. İşte Merkez Bankası PPK Toplantı ve faiz kararı açıklama tarihi...

        2

        MERKEZ BANKASI HAZİRAN AYI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        Merkez Bankası Para Politikası Kurulu 22 Haziran Perşembe günü toplanacak. Faiz kararının ise Merkez Bankası'nın resmi internet sitesi üzerinden saatb 14.00'te açıklanması bekleniyor.

        3

        MERKEZ BANKASI FAİZLERİ ARTIRACAK MI?

        Hatırlanacağı gibi, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 8.5'te sabit bıraktı.

        PPK şubat ayında sürpriz sayılacak bir şekilde 50 baz puanlık indirim kararı almasının ardından mart ve nisan toplantılarında da faize dokunmamıştı. PPK kasım ayındaki 150 baz puanlık indirimin ardından aralık ve ocak toplantılarını da pas geçmişti. 2022 Ağustos-Kasım döneminde toplamda 500 baz puanlık faiz indirimine gitmişti.