Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2018 Dünya Kupası Arjantin Messi'nin laneti Fransa Arjantin maçında da sürdü! Yıkıldı kaldı... - 2018 Dünya Kupası Haberleri
        1

        Rusya'da devam eden 2018 FIFA Dünya Kupası'nda son 16 turu mücadelesinde Arjantin'i 4-3 yenen Fransa, çeyrek finale yükselen ilk takım oldu.

        2

        Turnuvaya veda eden Arjantin'de Lionel Messi'nin performansı hayal kırıklığı yarattı. Tarihin en iyi futbolcusu olarak gösterilen yıldızlardan biri olan Messi'nin Dünya Kupası'ndaki laneti devam etti.

        3

        Messi, 4-3 kaybettikleri Fransa maçında gol atamazken maçı 2 asistle tamamladı.

        4

        2006 Dünya Kupası'nda Arjantin'in 2-1 kazandığı Meksika maçında ilk kez Dünya Kupası'nda boy gösteren Messi, Dünya Kupası'nda grup maçlarından sonraki mücadelelerde hiç gol atamadı!

        5

        2010 Dünya Kupası'nda Arjantin'in grup aşamasında oynadığı maçların tamamında 90 dakika forma giyen yıldız futbolcu, bu mücadelelerde hiç gol atamadı.

        6

        Son 16 turunda Meksika, çeyrek finalde Almanya maçlarında da yine 90 dakika oynayan Messi, bu karşılaşmalarda da ne gol atabildi ne de asist yapabildi.

        7

        2014 Dünya Kupası'na gelindiğinde ise Messi harika bir performans sergiledi. Bosna-Hersek ağlarına 1 gol bıraktı, İran karşısında da 3 puanı getiren tek golü attı.

        8

        3-2 kazanılan Nijerya maçında da Afrika ekibini attığı 2 golle yıktı. Son 16 turunda İsviçre'yi 1-0 geçen Arjantin'de golün hazırlayıcısıydı.

        9

        Çeyrek finalde Belçika, yarı finalde Hollanda karşısında boy gösteren Messi, bu mücadelelerde de gol ya da asist üretemedi.

        10

        2014 Dünya Kupası finaline gelindiğinde ise kendisinden beklentiler yüksekti. Almanya, uzatma dakikalarında Mario Götze ile maçı 1-0 kazanırken Messi yine sessiz kalmıştı.

        11

        Messi, 2018 Dünya Kupası'nda grup aşamasını tek golle geçti. Nijerya maçında attığı golden sonra "Arjantin ile Dünya Kupası'nı kaldırmadan emekli olmayacağım" açıklaması yaptı.

        12

        Grup aşamasını geçtikten sonra gol atamayan Messi'nin bu istatistiği, 2018 Dünya Kupası'nda da sürdü.

        13

        Messi, bugüne kadar Dünya Kupası'nda grup aşamasından sonra 8 maçta forma giydi, bu mücadelelerin hiçbirinde rakip fileleri havalandıramadı.

        14

        Messi, bir sonraki Dünya Kupası'nda 35 yaşında olacak. Bu hayalini gerçekleştirebilecek mi, bunu zaman gösterecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ