Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Meteoroloji'den yeni hava durumu uyarısı! - İstanbul'a ne zaman kar yağacak? (Hava durumu)

        Meteoroloji'den İstanbul'a ilişkin yeni bir tahmin geldi. İstanbul'da bugün saat 18.00'e kadar yüksek kesimlerde karla karışık yağmur beklenirken, akşam saatlerinde sıcaklığın 1-2 derecelere düşmesi öngörülüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Birinci Bölge Müdürü Ahmet Kocaman, İstanbul'da cumadan sonra yağışların kesileceğini ve sıcaklıkların artmaya başlayacağını belirterek, mevsim normallerinde sıcaklıklar beklediklerini kaydetti.

        Kocaman, başta Marmara olmak üzere tüm yurtta havanın soğuduğunu dile getirdi. Kocaman, rüzgarın kuzeye döndüğünü belirterek, "Kuzeyden 50 kilometre gibi kuvvetli bir şekilde esiyor. Bu önümüzdeki günlerde de devam edecek. Bugün dahil, çarşamba ve perşembe günleri rüzgar devam edecek." diye konuştu.

        Kocaman, önümüzdeki 3 gün boyunca havanın soğuk olacağı bilgisini vererek, şu değerlendirmelerde bulundu:

        "Akşam 1-2, gündüzleri ise 4-5 derece civarında sıcaklıklar bekliyoruz. Bu sürede hafif yağışlar var. Kuzey bölgelerde ve yükseklerde karla karışık yağmur, şehirler ve aşağı kesimlere ise yağmur şeklinde bekliyoruz. Marmara'da kar beklenmiyor. Bölgenin sahillerinde ve şehir merkezlerinde yağmur, yüksek alanlara karla karışık yağmur beklentimiz var. Bölgenin doğusunda Kocaeli, Sakarya'da ve Batı Karadeniz bölümünde sahillerde karla karışık yağmur, iç kesimlerde ise kar bekliyoruz."

        Bazı bölgeler hariç yurdun büyük bölümünde kar beklentisi olduğunu aktaran Kocaman, İstanbul, kıyı Ege ve Batı Akdeniz hariç yurdun tamamının kar yağışlı olarak görüldüğünü bildirdi.

        CUMADAN SONRA İSTANBUL'DA SICAKLIK ARTACAK

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü Birinci Bölge Müdürü Kocaman, İstanbul için hava durumunun cumaya kadar akşam 1-2, gündüzleri ise 4-5 derece olacağını yineleyerek, "İstanbul'da cumadan sonra yağışlar kesilecek ve sıcaklıklar artmaya başlayacak. Mevsim normallerinde sıcaklıklar bekliyoruz. Denizlerde kuzeyli kuvvetli rüzgarların devam edeceğini söyleyebiliriz. Sonrasında ise ciddi bir rüzgar beklemiyoruz." dedi.

        Anadolu'daki vatandaşlara buzlanma ve don olaylarına karşı tedbirli olmaları tavsiyesinde bulunan Kocaman, Marmara'da rüzgar dahil olmak üzere bir uyarıları olmadığını söyledi.

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerinden derlenen bilgilere göre, 23-29 Ocak tarihlerinde hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim normallerinden 5-9 derece daha düşük olarak bekleniyor.

        İstanbul'da bugün saat 18.00'e kadar yüksek kesimlerde karla karışık yağmur beklenirken, akşam saatlerinde sıcaklığın 1-2 derecelere düşmesi öngörülüyor.

        Söz konusu kesimlerde yarın ve ertesi gün de karla karışık yağmur tahmini yapılırken, sıcaklıkların salı 3-4, çarşamba 2-5, perşembe 1-7, cuma 0-5, cumartesi 1-7 dereceler civarında seyredeceği bilgisi verildi.

        HABERTÜRK METEOROLOJİ UZMANI HÜSEYİN ÖZTEL'DEN HAVA DURUMU DEĞERLENDİRMESİ

        Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, hava durumu konusunda yaptığı değerlendirmede "Cuma günü İstanbul'da ciddi kar yağışı tahmin, Pazartesi olduğunda yağışı miktar olarak çok azaltıyor. Hava yine soğuk ancak üst seviyede yeteri kadar taşınım yok ve biz bunu kar olarak yere alamıyoruz. Biraz daha havanın soğuması lazım ve İstanbul için konuşursak kar yağışı yok ve sulu sepken karla karışık yağmur görülüyor. Bir de kuvvetli rüzgar olacak ve Anadolu Yakası'ndan Batı Karadeniz'e doğru parça parça yağış görünüyor.

        Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Kilis'te çok kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Bu bölgelerde sel tehlikesi devam ediyor özellikle Doğu Akdeniz'de, Güneydoğu Anadolu'ya doğru giden yağış sebebiyle zemin katlarda su baskınları yaşanabilir. Karadeniz'in Orta ve Doğu kesimlerinde çok kuvvetli yağış bekleniyor. Bu yağışların yüksek kesimlerde kar olarak görülmesi bekleniyor. Amasya, Tokat, Çorum, Ordu, Samsun ve Giresun gibi bölgelerde yüksek kesimlerde kar yağışı alabiliyoruz.

        Karadeniz ve Rusya çevresinden gelen kuvvetli rüzgar ve soğuk havanın etki ettiği yer İstanbul veya Marmara Bölgesi olmadı. Kuvvetli soğuk hava ve kar yağışı, biraz daha Batı Karadeniz'e ve İç Anadolu'ya doğru girecek. Batı'da yağıştan dolayı bu soğuktan veya kardan etkilenmeyeceğiz ancak Anadolu'da yoğun kar, Doğu Anadolu'da yoğun kar olacak ve ulaşımda büyük aksamalar olabilir." ifadelerini kullandı.

        Yarına Dikkat!

        * İstanbul'da karla karışık yağmur, Ankara'da yoğun kar yağışı bekleniyor.

        * Yağışlar Salı günü Anadolu'da yoğunlaşacak.

        * İç ve Doğu Anadolu'da ulaşım kar yüzünden aksayabilir.

        * Hava sıcaklıkları Perşembe günü yeniden yükselmeye başlayacak.

        TÜRKİYE GENELİ HAVA DURUMU

        Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Isparta, Ankara, Konya, Denizli, Afyon çevreleri, Antalya'nın doğu ilçelerinin (Alanya,Gazipaşa) yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        Yağışların; Adana, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 mm) olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz'de yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Marmara ve Kıyı Ege ile Sinop çevrelerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

        REKLAM

        Hava sıcaklığında ise;Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz'de hissedilir derecede (5 ila 9 derece) olmak üzere, iç ve batı kesimlerde azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

        Rüzgarın genellikle kuzeyli, güneydoğu kesimlerde güney ve doğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege ile Sinop çevrelerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

        İSTANBUL'A KAR YAĞACAK MI?

        Milyonlarca İstanbullu'nun beklediği kar yağışı için beklenen açıklama yapıldı. Meteoroloji'nin bugün yapılan son hava durumu tahminlerinde İstanbul'da sabah ve öğle saatlerinde karla karışık yağmur başlayacağı ve yüksek yerlerde kar yağışının görüleceği belirtildi.

        TARİH TAHMİN EDİLEN GEÇMİŞTE GERÇEKLEŞEN
        Hadise Sıcaklık (°C) Nem (%) Rüzgar (km/sa) Uç Sıcaklık (°C) Ortalama Sıcaklık (°C)
        En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Yön Hız En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek
        23 Ocak Salı 3 4 73 86 33 -3 18,6 3,8 9,2
        24 Ocak Çarşamba 3 4 58 76 37 -3,4 17,1 4,3 9,1
        25 Ocak Perşembe 3 5 52 70 27 -4 17,2 4,4 9,1
        26 Ocak Cuma 1 5 52 72 23 -3,6 17,3 3,9 9,3
        27 Ocak Cumartesi 2 7 61 85 21 -5,7 18,4 4 9,5

        KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:Yağışların, Adana, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 mm) olması beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

        REKLAM

        KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

        BÖLGELERİMİZDEN GÖRE HAVA DURUMU RAPORU

        Karadeniz, Marmara ve Ege Denizi'nde Fırtına Bekleniyor!

        Bugün öğle saatlerinden sonra Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatı yönlerinden 7 ila 9 kuvvetinde (75-90km/sa) kuvvetli fırtına bekleniyor. Ege'de Salı günü ilk saatlere kadar fırtınanın etkili olacağı tahmin ediliyor.

        Doğu Karadeniz'de Salı günü akşam saatlerinden sonra batı ve kuzeybatı yönlerinden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/sa) fırtına bekleniyor. Doğu Karadeniz'de Çarşamba günü ilk saatlere kadar fırtınanın etkili olacağı tahmin ediliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ