Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Molnupiravir nedir, ne için ve nasıl kullanılır? Molnupiravir ilacı yan etkileri neler, koronavirüsü iyileştiriyor mu?

        Tüm dünyayı saran koronavirüs için yeni bir oral hap geliştirildi. İngiltere İlaç Düzenleme Kurumu (MHRA), Molnupiravir'in kullanımı için onay verdi. Peki Molnupiravir nedir? Covid-19'a çare mi? Molnupiravir hapı ne zaman çıkacak? İşte hakkında bilgiler...

        MOLNUPİRAVİR NEDİR?

        Molnupiravir, hafif ila orta dereceli covid-19 vakalarının hastaneye yatış veya ölümle sonuçlanan ciddi vakalara dönüşmesini önlemeyi amaçlayan ilaç devi Merck'in antiviral bir hapıdır. Covid-19 olan kişiler, semptomların başlamasından sonraki beş gün içinde başlayarak ilacı beş gün boyunca günde iki kez alınacak.

        MOLNUPİRAVİR İLAÇ HANGİ ÜLKENİN?

        Covid-19'a karşı geliştirilen ilaç, ABD merkezli ilaç şirketi MSD ve Ridgeback Bioterapötiks tarafından üretildi. Covid tedavisinde kullanılan ilk özel oral antiviral ilaç olarak biliniyor.

        BAKAN KOCA DUYURDU...

        Molnupiravir etken maddeli antiviral ilacın kullanımı gelecek hafta itibariyle başlayacaktır. 65 yaş üzeri vatandaşlarımızda ve kronik hastalığı olan vatandaşlarımızda erken dönemde Molnupiravir ilacının kullanımı temin edilecektir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Fatih Berktaş
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ