Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Yazarlar 'Müsait Bir Yerde İnecek Var'

        Uzun yılardır ulaşım için toplu taşımayı tercih eden yönetmen Turgut Yasalar, minibüs yolculukları sırasında şahit olduğu hikâyeleri 'Müsait Bir yerde İnecek Var' adlı ikinci kitabında derledi. Sinema ve televizyon sektörüne senarist, yönetmen ve yapımcı olarakbirçok film ve dizi üreten Turgut Yasalar, geçtiğimiz yıl farklı yönetmenlerin ilk filmlerini hangişartlarda çektiklerini anlattığı 'Ben bir dâhiyim ama henüz ilk filmimi çekmedim' adlı kitabıyla yazarlığa adım atmıştı.

        Onlarca durak, yüzlerce yolcu, sayılamayacak kadar çok hikâye var. Yolcuların genci yaşlısı, zengini fakiri, zayıfı şişmanı; şoförlerin terbiyelisi küfürbazı, beyefendisi haytası, öfkelisi aşığı... Turgut Yasalar'ın İstanbul'daki minibüs hatlarındanesinlenerek kaleme aldığıhikayeler okuyucuyu empati yapmaya davet ediyor.

        İstanbul’daki minibüs yolculuklarında gözlemlediği hayatların ve kişilerin kendisini besleyen vazgeçilmez bir kaynak olduğunu söyleyen Turgut Yasalar "Yıllardır minibüs yolculuklarında o kadar çok hikâye biriktirdim ki, bunların hepsini sinemaya aktarmak mümkün değil. Ben de birikmiş bu hikâyeleri bir kitapta topladım" dedi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ