Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Museo del Oro ile Kolombiya'nın altın tarihine yolculuk
        1

        Kolombiya’nın başkenti Bogota’daki altın müzesi Museo del Oro'nun ziyaretçileri ülkenin altın dolu tarihine yolculuk ediyor.

        2

        Kolombiya Merkez Bankası tarafından 1939 yılında kurulan müze, ülkenin İspanyol sömürgesi olmadan önceki döneminden özellikle Muisca’lara ait 34 bini altın 54 bin eseri binlerce ziyaretçinin beğenisine sunuyor.

        3

        Bogota'nın tarihi merkezinde bulunan müzenin 2'nci katında altından maskeler, silahlar ve taçların yanı sıra ahşap, sedef, seramik ve kemikten eserlerin yer aldığı iki salon bulunuyor.

        4

        Buradaki ikinci salonun çıkışında sergilenen en dikkat çekici unsur ise genç bir kızın mumyası. Anne karnındaki bebek duruşuyla bekleyen mumya, başka mumyaların ve eserlerin de keşfedildiği Boyaca yönetim bölgesinin batısındaki dağlık alandan getirilmiş.

        5

        Mumyanın 13-14 yaşlarında kurban edilerek öldürülen bir kıza ait olduğu değerlendiriliyor.

        6

        Ziyaretçiler, müzenin 3'üncü katında ise şaman müziği ve sesleri ile zenginleştirilmiş bir salonda birkaç dakikalık özel bir gösteri de izleyebiliyor.

        7

        Bu salonun karşısında ise devasa çelik kapısı olan ve en önemli parçaların sergilendiği son salon bulunuyor.

        8

        Kolombiya'da Armenia, Cali, Cartagena, Pasto, Santa Marta kentlerindeki altın müzelerinin yanı sıra Leticia kentindeki Etnoğrafya Müzesi'nde de binlerce altın sergileniyor.

        9
        22

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ