Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Girişimcilik Müşteri memnuniyetine saniyede çözüm bulan 'Sor'un' - Girişimcilik Haberleri

        Ticari rekabetin artarak devam etmesi, şirketlerin müşteri hizmetleri alanında da fark yaratmak için çalışmalarına neden oluyor. Bu noktadan hareketle 4 girişimcinin kurduğu Sor’un isimli girişim, firmaların müşterilerine birçok farklı kanaldan gerçek zamanlı mesajlaşarak hizmet vermelerine imkân tanıyor.

        Gazete Habertürk'ten Yiğitcan Yıldız'ın haberine göre, online bir platform olarak mobil müşteri ilişkileri hizmeti verdiklerini kaydeden “Sor”un kurucu ortağı Oğuzhan Başeğmez, “Şirketlerin, herhangi bir sıkıntı yaşayan müşterilerine geri dönüş süresini, ortalama 3.5 dakikadan yazılımımız ile 1 saniyeye indirdik. Şirketlerin kurumsal servislerine entegre olabilen yapay zekâ temelli ChatBot’lar sayesinde, müşteri temsilcilerine ihtiyaç olmadan müşterilerle görüşülebiliyor. Müşteriler, şirketler ile ücretsiz mesajlaşabilirken, soru ve taleplerini de aktarabiliyor” dedi.

        18 ay içinde 980 bin konuşmaya aracı olduklarını söyleyen Başeğmez, 2018’de 2 milyon konuşmaya aracılık etmeyi hedeflediklerini kaydetti. Firmaların maliyetlerini de düşürdüklerini vurgulayan Başeğmez, “Bugüne kadar Sor’un platformunda sadece müşteri temsilcisi kullanan markalar, yazışarak yüzde 20 tasarruf sağlarken, bot ve müşteri temsilcisinin karışımıyla sistemi yöneten markalar ise konuşmaya göre yüzde 50 tasarruf sağladı” ifadesini kullandı.

        ‘ORTADOĞU’DAN YURTDIŞINA AÇILMAYI PLANLIYORUZ’

        Oğuzhan Başeğmez, 2018’de yurtdışına açılabilecekleri sinyalini vererek, “Platforma İngilizce, Almanca ve Fransızca dillerini entegre için çalışıyoruz. Ortadoğu’da müşteri dinamikleri Türkiye ile benzer oranlarda, yurtdışı açılımına oradan başlayabiliriz” dedi. 2017’de 600 bin TL ciroya ulaştıklarını söyleyen Başeğmez, 2018’de ise 3 milyon lira ciro hedeflediklerini kaydetti.

        ‘7 GÜN 24 SAAT MÜŞTERİ DESTEĞİ VERİYORUZ’

        Oğuzhan Başeğmez, platformun çalışma şeklini şöyle anlattı; “Kullanıcılar soru, talep ya da önerilerini iletiyor. Ardından gelen istek Türkçe NLP ve AI süreçlerinden geçiriliyor ve uygun cevap kullanıcıyla paylaşılıyor. Böylece, ürün ve hizmetleri en az ürün ekibi kadar iyi bilen ChatBot’lar ile şirketler müşterilerine 7/24 destek veriyor.”

        ‘ÇOK ÇALIŞMAYI GÖZE ALMAYAN GİRİŞİMCİ OLMASIN’

        Ortaklarından biriyle birlikte eskiden bir bankada çalıştıklarını ve üniversite eğitimlerinin de girişimcilerin çoğunun aksine mühendislik olmadığını belirten Başeğmez, “Çalıştığımız bankada kurumiçi girişimcilik yarışmasında dereceye girdik ve ardından girişimimizi hayata geçirdik” dedi. Girişimci olmak isteyenlere yönelik tavsiyelerini de paylaşan Başeğmez, “Kurumsal iş hayatımızda çalışma saatlerimiz belliydi. Girişimci olunca ise kurumsal şirketlerde çalışmaktan farklı olarak en ufak bir işi bile kendimiz yapmak zorunda kaldık ve bunun sonucunda da neredeyse günün her saati çalışmaya başladık. Çok çalışmayı göze alamayan ve sorumluluk almayı istemeyen girişimci olmasın” diye konuştu.

        REKLAM

        CHATBOT YAZILIMLARI NEDIR?

        ChatBot’lar, yapay zekâ teknolojisini kullanarak mesajlaşma arayüzleri aracılığıyla insanlarla sohbet eden veya onları çeşitli şekillerde yönlendiren, iletişime geçip belirli görevleri otomatik olarak tamamlayan yazılımlar olarak tanımlanıyor.

        GLASSHOUSE TÜRKİYE'NİN TAMAMI MEDİTERRA CAPİTAL'E SATILDI

        Türkiye ve EMEA bölgesinde veri yedekleme, arşivleme, depolama konularında çözüm ve danışmanlık hizmetleri sunan GlassHouse Türkiye, 2011 yılından beri Türkiye’de farklı sektörlere yatırım yapan Mediterra Capital tarafından satın alındı. Bu gelişmeyle GlassHouse Türkiye, bütünleşik altyapı, yazılım tabanlı veri merkezi teknolojileri ve yönetilen servisler alanlarında büyümeyi hedefliyor.

        Satın alım sonrasında şirketin yeni genel müdürü olarak görevlendirilen Alp Bağrıaçık, “Türkiye’de yıllık 500 milyon doların üstünde bir bilişim altyapısı donanımı pazarı ortaya çıkmış durumda. 2017’de tüm dünyada bütünleşik altyapı satışları yüzde 70’in üzerinde büyürken, Türkiye dünya ortalamasının çok üzerinde bir performans gösterdi. 2018’de bu pazarın lideri olmayı hedeflyoruz” dedi.

        1.2 MİLYON TL YATIRIM ALDI KÜRESELE AÇILIYOR

        İleri düzey görüntü işleme ve yapay zekâ teknolojileri geliştiren Eyedius, 600’er bin TL yatırım aldığı StartersHub ve Boğaziçi Ventures ile imza töreninde bir araya geldi. Aldığı destekle büyümesini sürdüren Eyedius’ın, 2018 yılı bitmeden küresel pazarda da yer edinmeyi hedeflediği kaydedildi.

        Mevcut kameralar aracılığıyla ortamı kullanıcısının yerine izleyen girişim, kullanıcı tarafından önceden belirlenmiş senaryolar dahilinde tehlike anında uyarılar üretiyor. Bu sayede kamera görüntülerini sürekli izlemek ya da kontrol etmek zorunda kalmayan kullanıcılar, yalnızca gerekli zamanlarda hem bilgisayarından hem de cep telefonundan gerçek zamanlı uyarılar alabiliyor.

        Eyedius’un geliştirdiği güvenlik teknolojileri, mevcut kamera sistemleriyle entegre olarak, yazılım destekli insan ve araç tespiti ya da yüz tanıma ve kimlik doğrulama gerçekleştirebiliyor. StartersHub Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Dorman, “Geliştirdiği ileri düzey yüz tanıma ve kimlik doğrulama teknolojisi ile Eyedius’un, küresel bir potansiyeli bulunuyor” dedi. Boğaziçi Ventures Kurucu Ortağı Burak Balık da, “Eyedius, hem ekip hem sunulan ürün açısından heyecan verici bir yatırım oldu” ifadesini kullandı.

        REKLAM

        3.2 MİLYON LİRA DEĞERLEME İLE YATIRIMI KAPTI

        İçerik platformu CEOtudent, BIC Angels’tan 3.2 milyon TL değerleme ile yatırım aldı. Yatırım turuna BIC yatırımcılarından milli basketbolcu Sinan Güler’in yanı sıra Kıvılcım Çaylı, Bahadır Pekkan, Rıfat Nasih ve BIC Angels Kurucusu Joachim Behrendt katıldı. Geçtiğimiz yıl BIC Angels’tan 1 milyon TL değerlemeyle tohum yatırım alan CEOtudent, son gelişmeyle birlikte ilk melek yatırımını almış oldu. Alınan yatırımın Türkiye’de büyümek için değerlendirileceğini belirten girişimin kurucusu Yağmur Avvurur, uzun vadede ise İngilizce içerik üretimine başlayarak yurtdışına yönelmeyi planladıklarını söyledi.

        İNTERNETTEN HİZMET VEREN ARMUT YÜZDE 72 BÜYÜDÜ

        Online hizmet alanında faaliyet gösteren Armut, 2017’de yüzde 72 büyüdüğünü ve 1.3 milyon hizmet talebi aldığını açıkladı. Online hizmet sektörünün dünyada ve Türkiye’de hızlı biçimde büyüyeceğini aktaran Armut Kurucu Ortakları Başak Taşpınar Değim, “Global markamız HomeRun ve Türkiye’de nakliye alanına odaklanan yeni girişimimiz Rahat Taşın ile hizmet sektöründe iddiamızı artıracağız” diye konuştu.

        Bulundukları kategoride sayfa trafiğine göre dünyada ilk 5 şirket arasında yer aldıklarını belirten Başak Taşpınar Değim, “Son 4 yılda yüzde 2 bin 800’lük büyüme elde ettik” dedi. Nakliye alanındaki yeni girişimleri rahattasin.com hakkındada da değerlendirmelerde bulunan Değim, bir yıl içinde 3 bin 650 metreküp eşya taşıdıklarını, aylık büyüme ortalamalarının da yüzde 211 olduğunu paylaştı.

        REKLAM

        WEBNAK BİN ADET ECENTEYE ULAŞMAYI HEDEFLİYOR

        Aslanoba Group bünyesindeki Webnak, girişimcilere 4 ay süreyle asgari net kazanç garantisini içeren acentelik verecek. Araç organizasyonu, operasyonel süreci ve tahsilat takibini yapacak olan acenteler, Webnak markası ve kurumsal kimliğinden yararlanabilecekler. Aslanoba Group Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Aslanoba, “2017’yi 30 milyon TL ciroyla kapattık. Hedefimiz bin adet acenteye ulaşmak” dedi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ