Müze olacak Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nin tabelası kaldırıldı
Müze olmasına karar verilen Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nin tabelası söküldü. Kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada duyurmuş, Adalet Bakanı Bozdağ da cezaevi anahtarını Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'a teslim etmişti
ABONE OLCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır ziyaretindeki E Tipi Cezaevi'nin müze olacak sözleri üzerine Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kapıya kilit vurup Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a anahtarı teslim etti. Müze çalışmaları için cezaevi içerisinde hummalı çalışma sürerken, bölge halkı ise bu duruma sevindiğini söyledi. Cezaevinin tabelası da bu sabah saatlerinde sökülerek kaldırıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün toplu açılış töreni için geldiği Diyarbakır'da İstasyon Meydanı'nda halka hitaben "Bugün buraya müjdeyle geliyorum. Son ziyaretimde Diyarbakır Cezaevi'ni boşaltma ve kültür merkezi yapma sözü vermiştim. Sözümüzü tuttuk. Adalet Bakanlığımız cezaevini tamamen boşalttı. Kültür ve turizm Bakanlığımız eski cezaevinin restorasyonu için gereken projeleri hazırladı. İçinde müzeden kütüphaneye, kültür ve sanat birimlerine kadar pek çok bölümün yer alacağı bu eserin şimdiden Diyarbakırımıza hayırlı olmasını diliyorum. Diyarbakır Cezaevi müze oluyor" ifadelerini kullandı.