Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İtalya Napoli halkı Maradona için sokağa çıkma yasağını deldiler! - Futbol Haberleri
        1

        Kovid-19 salgını nedeniyle 'kırmızı bölge' ilan edilen Napoli'de halk, Arjantinli efsanenin hayatını kaybettiği haberini alır almaz sokağa döküldü. Mecbur kalınmaması durumunda sokağa çıkma yasağının bulunduğu bölgede halk sokaklara döküldü.

        2

        Maradona'nın 1987 ve 1990 yıllarında Serie A şampiyonluğu kazandırmasının ötesinde anlam ifade ettiği belirten Maradona döneminde başkanlık yapan Corrado Ferlaino "O futbolcudan fazlasıydı. Napoli ruhunun temsiliydi" ifadelerini kullandı.

        3

        Haberi duyan binlerce Napolili Maradona'yı onurlandırmak için Arjantinli'nin resimlerinin bulunduğu binalar önünde mumlar yaktı. Şehrin sakinlerinden Francesco Errico "O kadar duygusal bir an ki tarif edemiyorsun. Bize her şeyi verdi. Akıllara durgunluk veren şeyler yaşattı" dedi.

        4

        Napoli Belediye Başkanı Luigi De Magistris, San Paolo Stadı'nın adının 'Diego Armando Maradona' olarak değiştirilmesini önerirken Napoli Kulübünün başkanı da öneriye sıcak baktıklarını duyurdu.

        5

        Napoli'nin sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel açıdan hor görüldüğüne vurgu yapan De Magistris "Evet Maradona tartışmalı biriydi ama Napoli ve Napolililer için hayal etmenin karşılığıdır. Çoğu zaman ön yargıların ve ayrımcılığın hedefi olan bir şehri kurtarabildiği için çoğu kişi çocuklarına Diego adını verdi" dedi.

        6

        Napoli bugün Avrupa Ligi'nde Hırvat ekibi Rijeka'yı ağırlayacak. San Paolo stadyumu, koronavirüs salgını nedeniyle taraftarlardan yoksun kalacak.

        10

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ