Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Nebahat Çehre kimdir, kaç yaşında? Yuvamdaki Düşman Olcay kimdir?

        SHOW TV'de bu akşamilk bölümüyle ekrana gelen ve büyük heyecanla beklenen Yuvamdaki Düşman'da usta oyuncu Nebahat Çehre de yer alıyor. Olcay karakterini canlandıran Nebahat Çehre, internet üzerinde vatandaşlar tarafından araştırılıyor. PekiNebahat Çehre kimdir, kaç yaşında? Yuvamdaki Düşman Olcay kimdir? İşte detaylar.

        NEBAHAT ÇEHRE KİMDİR?

        Hilal Nebahat Çehre, 15 Mart 1944 tarihinde Samsun'da dünyaya geldi. Henüz 5 yaşındayken ailesi İstanbul'a göçetmiştir veNebahat Çehre 15 yaşındayken "TürkiyeGüzeli" seçilmiştir.

        Fotomodellik ve mankenlik yaptığı sıralarda gelen teklif üzerine 1961 yapımlı Yaban Gülüm filmi ile ilk defa sinema deneyimi yaşamış ve beyaz perdede rol almıştır. 1964 yılında Yılmaz Güney ile tanıştı ve Kamalı Zeybek filminde rol aldı.

        REKLAM

        30 Ocak 1967 tarihinde Yılmaz Güney ile evlenen Nebahat Çehre, bir süre boyunca sinemadan uzak kalmıştır ve 70'li yıllarda sahneye çıkarak şarkı söylemiştir. 1968 yılında YılmazGüney ile evlilikleri sona ermiştir ve Çehre, ikinci evliliğinin ardından sahne hayatına ara vermiştir.

        .png
        .png

        İkinci eşinden de ayrıldıktan sonra televizyon dizilerinde rol alan Nebahat Çehre,18. Altın Koza Film Festivali'nde Onur Ödülü kazanmıştır.

        Nebahat Çehre, Haziran Gecesi, Aşk-ı Memnu, Muhteşem Yüzyıl ve Kara Para Aşk gibi yapımlarda rol almış ve büyük beğeni toplamıştır.

        Usta oyuncu Nebahat Çehre, Show TV'de bu akşam başlayan Yuvamdaki Düşman dizisinde "Olcay" karakterini canlandıracak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ