Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Öğrenci ulaşım desteği 2022: nasıl alınır, ne zaman verilecek, başvuru şartları nedir, ne kadar, kaç TL?
        1

        Ailelerinden uzakta yaşayan üniversite öğrencileri için yeni bir düzenleme getirildi. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan müjdeye göre; üniversite öğrencilerine yılda iki kez olmak üzere ulaşım desteği verilecek. Peki, öğrenci ulaşım desteği nasıl ve ne zaman alınır, başvuru şartları nelerdir? Tüm detaylar haberimizde yer alıyor.

        2

        ÖĞRENCİ ULAŞIM DESTEĞİ NE KADAR?

        Ailesinden uzakta öğrenim gören üniversite öğrencilerinin yılda 2 defa gidiş - dönüş biletleri devlet tarafından karşılanacak.

        2022 yılında bilet başına 500 TL, 2023 yılında ise 750 TL ödenecek.

        Böylece, 2022 senesinde öğrenciler 2 bin TL ulaşım desteği alırken, 2023 senesinde 3 bin TL ulaşım desteği alacak.

        3

        ÖĞRENCİ ULAŞIM DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

        Öğrenci ulaşım desteği almak isteyen öğrencilerin; 25 yaş altında ve lisans öğrenimş görmesi gerekiyor. Ayrıca öğrencinin Türk vatandaşı olması zorunlu.

        4

        ÖĞRENCİ ULAŞIM DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

        Başvuru, öğrencinin ailesinin ikamet ettiği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yapılacak. Öğrencilerin ailesi de başvuru yapabilecek ve vakıflar başvuruyu değerlendirecek.

        5

        ÖĞRENCİ ULAŞIM DESTEĞİ ÖDEMESİ NE ZAMAN YAPILACAK?

        Ulaşım desteği kapsamında ayrılan 300 milyonluk bütçeden, 150 bin üniversite öğrencisi yararlanacak. Ödemelerin ise ne zaman yapılacağına dair bir açıklama yapılmadı.

        Haberi Hazırlayan: Başak Kanık

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ