Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Okullar ne zaman açılacak? Yüz yüze eğitim olacak mı? MEB'ten açıklama

        Okullar ne zaman açılacak? Yüz yüze eğitim uzayacak mı? Soruları milyonlarca öğrenci tarafından en sık araştırılan konular arasında yerini almaya devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı uzaktan eğitimine devam eden öğrencilerin sınavları ile ilgili yeni bir bilgi paylaştı. Bakan Selçuk, okullarda yüz yüze sınavların ertelendiğini duyurdu. İşte, okulların açılacağı tarih ve yüz yüze eğitim ile ilgili alınan son kararlar...

        OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

        İlkokul, ortaokul ve liselerde uzaktan eğitim, 2020 – 2021 eğitim öğretim yılının ilk döneminin tamamlanacağı 22 Ocak 2021 Cuma gününe kadar devam edecektir.

        22 Ocak 2021 tarihinden itibaren karne dağıtımları eğitim kurumu yönetimlerince, farklı gün ve zaman dilimlerine yayılarak yoğunluk oluşturmayacak şekilde planlanacaktır.

        REKLAM

        İKİNCİ DÖNEM 15 ŞUBAT'TA BAŞLAYACAK

        25 Ocak 2021 Pazartesi günü başlayacak yarıyıl tatil süresine ikinci dönemdeki bir haftalık ara tatil süresi de eklenmiştir.

        2020 - 2021 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi 15 Şubat 2021 Pazartesi günü başlayacaktır."

        MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NDAN SON DAKİKA SINAV KARARI

        Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ”Aldığımız kararla ilkokul ve ortaokul öğrencilerimiz karne notlarını bu dönem ders etkinliklerine katılım puanı üzerinden alacak. Lise öğrencilerimizin birinci dönem notlarını ise ikinci dönem yapacağımız yüz yüze sınavlarla belirleyeceğiz” dedi.

        Bakan Selçuk yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

        “Biz eğitimi, ders konularını sizlere yüklemek için değil, sizleri bilgiyle yetiştirmek ve donanımlı bir şekilde geleceğe hazırlamak için veririz. Sınavlar da bu bilgileri ne kadar aldığınızı ölçmek ve durumu değerlendirmek için yapılır. Sınavın başka bir amacı yoktur. Eğer bugün bir öğrenme kaybınız olur ve biz bunu fark etmezsek bu eksikler, hayatınız boyunca karşınıza çıkar.

        Bu yıl, olağanüstü bir süreçten geçiyoruz. Süreç hızlı değişiyor; kararlar, uzun değerlendirmeler doğrultusunda alınıyor. Bilim Kurulunun tavsiyeleri ve Sağlık Bakanlığımızın değerlendirmeleri doğrultusunda yüz yüze sınav konusunu yeniden ele aldık. Aldığımız kararla ilkokul ve ortaokul öğrencilerimiz karne notlarını bu dönem ders etkinliklerine katılım puanı üzerinden alacak. Lise öğrencilerimizin birinci dönem notlarını ise ikinci dönem yapacağımız yüz yüze sınavlarla belirleyeceğiz.

        Lütfen, siz şu an sadece sağlığınıza ve derslerine odaklanın. En çok ihtiyacımız olan şey sağlık ve geleceğe dair tek güvencemiz sizlersiniz”.

        Haberi Hazırlayan: Büşra Kamış
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ