Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Orta Çağ mimarisinin yaşatıldığı kent: Prag
        1

        Çekya'nın 'Yüz kuleli şehir' olarak bilinen başkenti Prag, Orta Çağ esintileri taşıyan mimarisi, köprüleri, kaleleri ve katedralleriyle tatilini tarihle iç içe geçirmek isteyenlerin ilk duraklarından biri oluyor.

        2

        Tekne turlarının yapıldığı Vltava Nehri üzerine kurulu Prag, Orta Avrupa ülkesi Çekya'nın en büyük ve kalabalık şehri olmasının yanı sıra 2. Dünya Savaşı'nı çok az hasarla atlatan tarihi yapıları sayesinde turizm merkezi olarak da öne çıkıyor.

        3

        Şehrin kalbini, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Eski Kent Meydanı oluşturuyor.

        4

        Meydanda en çok ilgiyi ise eski belediye binasının güney duvarına 1410'da kurulan Astronomik Saat Kulesi çekiyor.

        5

        Saat kulesinin tepesine belirli ücret karşılığında çıkanlar, Eski Kent Meydanı'nı ve etrafındaki Tyn Kilisesi gibi yapıları kuş bakışı görme şansı buluyor.

        6

        Kente gelenler, Vltava Nehri üzerindeki köprülerden en ünlüsü ve eskisi Charles Köprüsü'nün (Karl Köprüsü) yolunu tutuyor.

        7

        Kral IV. Charles'in himayesinde yapımı 1402'de tamamlanan köprü, eski kent ile şehrin en ünlü noktalarından Prag Kalesi yerleşkesinin olduğu Mala Strana bölgesini birbirine bağlıyor.

        8

        Her iki ucunda Gotik kuleler, bünyesinde de 30 aziz heykeli barındıran Charles Köprüsü, ressamlar, performans sanatçıları ve hediyelik eşya satıcılarını ağırlıyor.

        9

        Kentin simgelerinden Prag Kalesi'nin yerleşkesi, dünyanın en büyük antik kale kompleksi olarak biliniyor. Yerleşke, bünyesinde Eski Kraliyet Sarayını da barındırıyor.