Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Ortaöğretim Başarı Puanı nedir 2021? OBP nasıl hesaplanır? OBP ile hangi liseler öğrenci alıyor?

        Ortaöğretim Başarı Puanı, günün hakkında en çok arama yapılan konuları arasında yer alıyor. İşte OBP ile ilgili önemli bilgiler...

        OBP NEDİR?

        OBP yani Ortaöğretim Başarı Puanı, ortaöğretimden mezun olan öğrencilerin almış oldukları derslerden elde ettiği başarı puanıdır. Bilinen adıyla daha çok okul puanı olarak kullanılır.

        OBP NASIL HESAPLANIR?

        Türkiye genelinde liseye geçiş yapacak öğrencilerin değerlendirilmesi ile, ortaöğretim bitirme notları (100 üzerinden lise mezuniyet puanı) 5 ile çarpılarak OBP'ye dönüştürülür. Böylelikle, 50 olan en düşük diploma notu için OBP 250, en yüksek 100 olan diploma notu için de 500 olarak elde edilir. 50'nin altında olan diploma notları ise 50 olarak değerlendirmeye alınır.

        REKLAM

        Bu şekilde hesaplanan Ortaöğretim Başarı Puanının yüzde onikisi (katsayı=0,12) merkezi sınavdan alınan puanlara eklenerek adayın yerleştirme puanları hesaplanır.

        OBP PUANI İLE ALAN LİSELER BELLİ OLDU MU?

        Sınavsız OBP puanı ile alan liseler öğrencilerin ortaöğretim başarı puanına göre alınacak. Ortalama ile alan okulların puanları ise değişiklik göstermektedir. OBP ile alan liseler henüz açıklanmamıştır.

        Haberi Hazırlayan: Mete Ertunç Sevilir
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ